ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku, za protekla 24 sata preminulo je dvoje Čačana starosti 67 i 74 godine. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminula 321 osoba koja je lečena od korone, od kojih je 226 iz Čačka. U respiratornom centru smešteno je 16 najtežih bolesnika, a četvoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. U kovid paviljonima trenutno su hospitalizovana 156 pacijenta, šest manje nego dan pre.
U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje. Organizovana su i četiri transporta obolelih u Specijalnu bolnicu “Anemija“ u Ivanjici, kao i jedan na kliniku u Beogradu. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 118 pregled, od čega 78 prvih.
 Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđeno je novih 128 slučajeva zaraze koronavirusom.

  • Foto: Špijunka.rs

Od 228 testiranih iz Čačka, kovid-19 je potvrđen kod 69 osoba, iz Gornjeg Milanovca od 51 testiranih pozitivan nalaz ima 27osoba, Iz Lučana od 37 pozitivnih je 16 i od 71 uzorka iz Ivanjice pozitivan je 16. Ukupan broj testiranih u Moravičkom okrugu je 387, a prema broju pozitivnih nalaza, svaki treći testirani građanin okruga je pozitivan. 

Izvor: Špijunka.rs