U Moravičkom okrugu još 213 novozaraženih, povećan broj prijema pacijenata iz Lučana i Ivanjice

sep 9, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno je hospitalizovano 55 pacijenata, jedan manje nego juče. Prema rečima članova Radnog tima za sprečavanje širenja epidenije, više od trećine hospitalizovanih čine pacijenti iz Lučana i Ivanjice.

Foto: Špijunka

U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je osam otpusta na kućno lečenje.
U respiratornom centru leči se pet bolesnika, od toga jedan na respiratoru.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 78 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bilo je 68 prvih i 24 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u moravičkom okrugu je testiran 681 građanin. Njih 213 ima pozitivan rezultat PCR ili antigen testa. Od 407 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 117, iz Gornjeg Milanovca od 106 uzoraka pozitivnih je 25, iz Lučana od 50 uzoraka pozitivnih je 20 i iz Ivanjice od 118 uzoraka pozitivnih je 51. 
Juče je vakcinisano 55 Čačana, 49 je revakcinisano, a 174 osobe su primile treću dozu vakcine.

Izvor: Špijunka

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

ČAČAK – SITUACIJA u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta (CK) ovih dana je ponovo proključala, i to nakon što je sekretarka Biljana Davidović zaposlenom Petru Jankoviću uručila pisano upozorenje o otkazu. Sve ovo dešava se u trenutku kada su, kako nezvanično saznajemo, Davidovićki odbr...