POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

sep 13, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – SITUACIJA u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta (CK) ovih dana je ponovo proključala, i to nakon što je sekretarka Biljana Davidović zaposlenom Petru Jankoviću uručila pisano upozorenje o otkazu. Sve ovo dešava se u trenutku kada su, kako nezvanično saznajemo, Davidovićki odbrojani dani u fotelji sekretara CK u Čačku, pošto je, prema našim saznanjima, već poznato ime čoveka koji će je naslediti na toj funkciji, a koji će biti izglasan na prvoj narednoj sednici Upravnog odbora.   

Da podsetimo, Janković je početkom aprila prijavio policiji da ga je u prostorijama MZ “Park” pretukao kolega Igor Logvinov. Pored toga, on je i jedan od ključnih svedoka u predmetu koji se vodi pred Osnovnim sudom u Čačku, a po tužbi sedmoro radnika CK za mobing koji, prema njihovim navodima, trpe od sekretarke Davidović, koja je optužbe negirala.

  • Foto: Špijunka

Davidovićka je Jankoviću zamerila to što je “dana 1. aprila u alkoholisanom stanju učestvovao u verbalnom i fizičkom sukobu sa drugim zaposlenim, Igorom Logvinovim, kojom prilikom je, po sopstvenoj izjavi datoj pred Oasnovnim javnim tužilaštvom u Čačku pripremao govor za predstojeću sednicu Skupštine grada Čačka u svojstvu odbornika ispred Srpske napredne stranke, čime je povredio Etički kodeks…”. Takođe, ona mu je na teret stavila i što je po njenom nalogu da “zaprimi donaciju 12. avgusta, odbio da vrši istovar robe, i umesto da sam obavi zadatak koji mu je sekretarka naložila, angažovao bez njene saglasnosti, kao neposrednog rukovodioca, korisnike Narodne kuhinje da umesto njega prime donaciju, čime je učinio povredu radne obaveze Ugovora o radu”. Kao posebnu zamerku Davidovićka je Jankoviću označila i to što je naočigled kamera lokalnih televizija u ljuštilicu za krompir, koja je, inače, donacija jedne čačanske firme, ubacio šargarepu!

U Crvenom krstu Srbije upoznati su sa svim aktuelnim dešavanjima i problemima u lokalnoj organizaciji, za koje kažu da “su se akumulirali tokom proteklog perioda i da dalje utiču na rad organizacije”. Međutim, Crveni krst Srbije je ubeđen da će se ovi problem prevazići ubrzo “kako bi se osnovni zadaci organizacije ostvarivali na uspešan način i povećao nivo podrške najugroženijim ljudima u Čačku”.

–   Više sastanaka sa predstavnicima lokalne samouprave u Čačku su imali za cilj obezbeđivanje podrške aktivnostima i programima koje Crveni krst Čačak realizuje u korist najugroženijih građana u Čačku. Prevazilaženje stanja u organizaciji je takođe bio predmet razgovora. Ovaj proces prevazilaženja postojećeg stanja i loših međuljudskih odnosa, Crveni krst Srbije vodi uz podršku lokalne samouprave koja značajno finansira rad organizacije Crvenog krsta, shodno Zakonu o Crvenom krstu Srbije – saopštili su nam iz ove organizacije.

Što se tiče “pesronalnih rešenja”, u upravi Crvenog krsta Srbije navode da je u ovom trenutku o konačnim rečenjima preuranjeno govoriti.

–   Nagađanja o tome ko će biti imenovan ne pomažu u ovom procesu kojiima za cilj potpunu revitalizaciju uspešnog rada organizacije. Posebno je značajno da se pominjanjem imena ne sme ugrožavati lični i profesionalni integritet bilo koga – kazali su nam u Crvenom krstu Srbije, dodajući da treba zaštiti i ime osobe koja bi mogla biti naredni sekretar CK u Čačku, a koje je poznato našoj redakciji. Iz CK Srbije nisu negirali naša saznanja o identitetu budućeg sekretara.

Kako nezvanično saznaje naš portal, osoba koja bi trebalo da bude naredni sekretar CK u Čačku primila je nekoliko pretećih poruka od jednog od zaposlenih u ovoj organizaciji, a radi se o čoveku koji je i ranije imao verbalne, pa čak i fizičke sukobe sa kolegama.

–   Informacije o svemu što se dešava u Crvenom krstu Čačak su dostupne svima i mi sa interesovanjem pratimo sve moguće neželjene događaje koji imaju karakter pretnji, a koje kao takve mogu biti procesuirane od nadležnih istražnih organa. Crveni krst Srbije ima jasno definisane i visoko postavljene standard ponašanja, te samim tim osuđuje sve slučajeve i smatra neprihvatljivim svaku vrstu postupaka kojima se ugrožava lični i profesionalni integritet bilo koga ko je korisnik pomoći, volonteri ili zaposleni – zaključuje se u navodima CK Srbije.

Špijunka.rs

Opština Čajetina pionir u separaciji otpada u Srbiji

Opština Čajetina pionir u separaciji otpada u Srbiji

Foto: Opštinska uprava Čajetina – Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina – Projekat primarne selekcije otpada je nešto čemu težimo već godinama, i za šta se lokalna samouprava na čelu sa KJP “Zlatibor” Čajetina, uveliko pripremala. Podržani od strane Švedske...
U Gornjem Milanovcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

U Gornjem Milanovcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Povodom Dana pobede nad fašizmom danas su u Gornjem Milanovcu položeni venci na kosturnicama u spomen-parku „Brdo mira“. Prisutnima se obratio Stanislav Lupin, drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Srbiji. – Ovaj datum je zaista bitan za naša dva bratska naroda. Tog dana 1945. je p...