U Moravičkom okrugu korona ne jenjava, dva smrtna ishoda u bolnici, dvoje na respiratorima

sep 13, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta muškarac i žena iz Ivanjice, oboje 69-godišnjaci.
U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 21 pacijent – 15 iz Čačka, tri iz Lučana i tri iz Ivanjice.
U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovano 70 pacijenata, dva više nego juče. U respiratornom centru leči se šest bolesnika, od toga dvoje na respiratoru.
U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bila su tri otpusta na kućno lečenje.

Foto: Špijunka


U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 50 pregleda, od čega 11 prvih. Dan pre toga bila su 62 prva i 21 kontrolni pregled.Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 383 građana, od kojih 175 ima pozitivan PCR ili antigenski nalaz testa. Od 184 uzorka iz Čačka pozitivnih je 62, iz Gornjeg Milanovca od 68 uzoraka pozitivnih je 35, iz Lučana od 17 uzoraka pozitivnih je 6 i iz Ivanjice od 114 uzorka pozitivnih je 72.
Juče je u Čačku vakcinisano 29 lica, osmoro je revakcinisano, a 67 su primili treću dozu cepiva.

Izvor: Špijunka

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje ove organizacije. Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Kako saznajemo, ulazna vr...