Radnica Crvenog krsta izgrebana, sekretarka završila u Hitnoj!

sep 14, 2021 | Hronika | 0 Komentara

ČAČAK – Nakon jutrošnjeg incidenta koji se dogodio u čačanskom Crvenom krstu (CK) policija je uzela izjave od zaposlenih, sekretara Biljane Davidović, kao i radnice sa kojom se sekretarka sukobila.

Sa ogrebotinama po vratu i telu, zaposlenu je kolega odvezao u Urgentni centar čačanske bolnice, a nedugo potom je u prostorije CK stigla i ekipa Hitne pomoći čiji su lekari pregledali Biljanu Davidović. Nakon pregleda sekretarka je sanitetom prevezena u čačansku bolnicu.

  • Foto: Špijunka

Prema našim nezvaničnim saznanjima Biljana Davidović jutros je određenom broju zaposlenih uručila naloge za izjašnjenje kojima je tražila da se svako ponaosob izjasni o događajima u CK. Kako radnici tvrde, reč je o neosnovanim optužbama koje im sekretarka stavlja na teret. poput pitanja zašto je vozilo za dostavu hrane stalo na kružnom putu, zašto je jedna od radnica juče napustila radno mesto u 13 časova, i ako zaposleni kažu da je do 15 časova bila na poslu.

Kako saznajemo iz istrage, jutrošnji incident se odigrao u kancelariji sekretarke tokom njenog razgovora sa jednom od zaposlenih. Tokom ispitivanja radnice, sekretarka je, navodno njen iskaz želela da snimi telefonom, na šta se zaposlena usprotivila, zaklanjajući svoje lice dlanom. Tada ju je sekretarka povukla za ešarpu kojom prilikom je žena zadobila ogrebotine po vratu i nadlaktici. Jutrošnji incident se dogodio u prisustvu jednog zaposlenog.

Kako nam je rekao Ivan Ćalović, advokat zaposlenih, Sve ovo će biti pridodato već podnetoj tužbi protiv Biljane Davidović za mobing.

Atmosfera u čačanskom CK je proključala nedavno, posle pisma koje su radnici uputili gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, tražeći da se i on uključi u rešavanje problema u ovoj humanitarnoj organizaciji. A sve je kulminiralo juče posle teksta koji je objavljen na našem portalu, a koji ukazuje na smenu sadašnje sekretarke.

Sekretarka Crvenog krsta u Čačku Biljana Davidović nije se javljala na mobilni telefon novinarima naše redakcije, kako bismo čuli i njenu stranu priče o jutrošnjem incidentu. U pojedinim čačanskim medijima se pojavila informacija da je sekretarka u sukobu sa radnicom CK takođe zadobila više podliva po ruci i nozi, te da je zbog toga završila u čačanskoj bolnici.

Špijunka.rs