ZAPOSLENI U ČAČANSKOM CRVENOM KRSTU U OTVORENOM PISMU PITAJU GRADONAČELNIKA DA LI ON ŠTITI LOGVINOVA

sep 14, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Nakon jutrošnjeg incidenta radnici čačanske organizacije Crvenog krsta uputili otvoreno pismo prvom čoveku grada na Moravi Milunu Todoroviću. Pismo prenosimo u celosti:

Podsećamo Vas da smo Vam se u decembru 2020. godine obraćali za pomoć u rešavanju višegodišnjeg problema sa sekretarom Biljanom Davidović i kolegom Igorom Logvinov. Isto tako smo Vas zamolili za pomoć i u toku ječerašnjeg dana. Kako se  niste oglasili ni po jednom osnovu, stičemo utisak da podržavate i odobravate nasilničko ponašanje i kršenje Statuta Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Čačak, Etičkog kodeksa, svih normi ljudskog ponašanja od strane poznatog nam tandema Davidović-Logvinov. Svedoci smo duboko onespokojavajuće situacije u kojoj Davidović preduzima predotkazne radnje protiv  pojedinih kolega , zloupotrebljavajući svoj položaj pri čemu navodi niz neistinitosti.

Tokom današnjeg dana došlo je i do fizičkog napada na jednu od   koleginica, pri čemu  je intervenisala i policija, a napadnuta koleginica završila u Urgentnom centru.

Svedoci smo da se lični dohodak kolegi Longvinovu uredno isplaćuje  a imenovani i ne dolazi na posao. Isti ima najveći koeficijent posle sekretara, pri čemu su ostali radnici dovedeni do ruba egzistencije. Kako ste Vi nalagodavac izvršenja budžeta Grada, odakle se isplaćuju zarade zaposlenima skrenućemo Vam pažnju da se na ovaj način sredstva poreskih obveznika nenamenski troše.

 Igor Logvinov kontinuirano preti zaposlenima u Crvenom krstu Čačak, pozivajući se na Vašu navodnu nesebičnu zaštitu, da će UTP” Morava” u svojstvu javno-privatnog partnerstva preuzeti Narodnu kuhinju Crvenog krsta Čačak.

U toku prepodneva, Igor Longvinov je  naočigled zaposlenih radnika  uzeo svoj mobilni telefon i “razgovarao  sa Vama“  i rekao Vam glasno izgovarao sledeće : “ Hajde da rešimo ovu situaciju i da rasteramo  ovu bandu”. U istinitost razgovora ne ulazimo.

      U nameri da spasimo Organizaciju i radna mesta, ostaćemo dosledni bez obzira na sve pretnje, ucene, ponižavanja, omalovažavanja, degradiranje i drugo od strane Logvinov-Davidović.

           OVIM PUTEM APELUJEMO NA  POMOĆ U ZAŠTITI BEZBEDNOSTI ZAPOSLENIH RADNIKA CRVENOG KRSTA ČAČAK. NAŠE PRISUSTVO NA RADNOM MESTU JE UGROŽENO ! !!! NAPOMINjEMO DA JE BILJANA DAVIDOVIĆ VIŠE PUTA PRETILA DA ĆE NJENIM ODLASKOM SA POSLA NESTATI CRVENI KRST ČAČAK SA LICA ZEMLJE!!!!

           Čačak,  14.09.2021.god.                                                         Kolektiv Crvenog krsta Čačak

ĐENA VASILIĆ PODNELA OSTAVKU

Pored Vasilićke, ostavku podnela i njena potrpredsednica dr Nada Lazović ČAČAK – PREVIRANJA u čačanskom Crvenom krstu ne prestaju. Nakon tužbe sedmoro radnika ove humanitarne organizacije protiv sekretarke Biljane Davidović za mobing i posle fizičkog obračuna dvojice zaposlenih – Petra...
U subotu startuje suzbijanje komaraca, pčelari zatvorite pčele

U subotu startuje suzbijanje komaraca, pčelari zatvorite pčele

Prvo ovogodišnje suzbijanja odraslih formi komaraca tretmanom sa zemlje na teritoriji grada Čačka biće obavljeno u subotu, 25. juna, u vremenu od 18 do 21 sat. Vremenski uslovi toga dana će, prema prognozi meteorologa, biti gotovo idealni za izvođenje ovih aktivnosti. Koristiće se preparati A...
Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Foto: GU Čačak U okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a finansira Evropska unija, otvorena su tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera a...