ZAPOSLENI U ČAČANSKOM CRVENOM KRSTU U OTVORENOM PISMU PITAJU GRADONAČELNIKA DA LI ON ŠTITI LOGVINOVA

sep 14, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Nakon jutrošnjeg incidenta radnici čačanske organizacije Crvenog krsta uputili otvoreno pismo prvom čoveku grada na Moravi Milunu Todoroviću. Pismo prenosimo u celosti:

Podsećamo Vas da smo Vam se u decembru 2020. godine obraćali za pomoć u rešavanju višegodišnjeg problema sa sekretarom Biljanom Davidović i kolegom Igorom Logvinov. Isto tako smo Vas zamolili za pomoć i u toku ječerašnjeg dana. Kako se  niste oglasili ni po jednom osnovu, stičemo utisak da podržavate i odobravate nasilničko ponašanje i kršenje Statuta Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Čačak, Etičkog kodeksa, svih normi ljudskog ponašanja od strane poznatog nam tandema Davidović-Logvinov. Svedoci smo duboko onespokojavajuće situacije u kojoj Davidović preduzima predotkazne radnje protiv  pojedinih kolega , zloupotrebljavajući svoj položaj pri čemu navodi niz neistinitosti.

Tokom današnjeg dana došlo je i do fizičkog napada na jednu od   koleginica, pri čemu  je intervenisala i policija, a napadnuta koleginica završila u Urgentnom centru.

Svedoci smo da se lični dohodak kolegi Longvinovu uredno isplaćuje  a imenovani i ne dolazi na posao. Isti ima najveći koeficijent posle sekretara, pri čemu su ostali radnici dovedeni do ruba egzistencije. Kako ste Vi nalagodavac izvršenja budžeta Grada, odakle se isplaćuju zarade zaposlenima skrenućemo Vam pažnju da se na ovaj način sredstva poreskih obveznika nenamenski troše.

 Igor Logvinov kontinuirano preti zaposlenima u Crvenom krstu Čačak, pozivajući se na Vašu navodnu nesebičnu zaštitu, da će UTP” Morava” u svojstvu javno-privatnog partnerstva preuzeti Narodnu kuhinju Crvenog krsta Čačak.

U toku prepodneva, Igor Longvinov je  naočigled zaposlenih radnika  uzeo svoj mobilni telefon i “razgovarao  sa Vama“  i rekao Vam glasno izgovarao sledeće : “ Hajde da rešimo ovu situaciju i da rasteramo  ovu bandu”. U istinitost razgovora ne ulazimo.

      U nameri da spasimo Organizaciju i radna mesta, ostaćemo dosledni bez obzira na sve pretnje, ucene, ponižavanja, omalovažavanja, degradiranje i drugo od strane Logvinov-Davidović.

           OVIM PUTEM APELUJEMO NA  POMOĆ U ZAŠTITI BEZBEDNOSTI ZAPOSLENIH RADNIKA CRVENOG KRSTA ČAČAK. NAŠE PRISUSTVO NA RADNOM MESTU JE UGROŽENO ! !!! NAPOMINjEMO DA JE BILJANA DAVIDOVIĆ VIŠE PUTA PRETILA DA ĆE NJENIM ODLASKOM SA POSLA NESTATI CRVENI KRST ČAČAK SA LICA ZEMLJE!!!!

           Čačak,  14.09.2021.god.                                                         Kolektiv Crvenog krsta Čačak

Otkazana akcija suzbijanja komaraca u Čačku

Otkazana akcija suzbijanja komaraca u Čačku

Za danas zakazana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca zaprašivanjem iz vozila sa zemlje, jutros je, na inicijativu rukovodstva preduzeća „Visan“, otkazana. Prema najnovijim vremenskim prognozama, koje se u značajnoj meri razlikuju od onih objavljenih sredinom sedmice, za popodne se na p...
Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

U vojnoj fabrici Sloboda došlo je do eksplozije. Kako nezvanično saznajemo, eksplozija se dogodila u magacinu topovskih granata. Jake detonacije koje su počele oko 01:30 probudile u čačane i veliki broj ljudi je na ulicama. Petnaestak minuta nakon eksplozije, policija je udaljila gradjane i...

Darovi za prvu bebu i majku

Darovi za prvu bebu i majku

Foto: Grad Čačak ČAČAK – Prva beba u 2022. godini – Vukan Jovanović, rođen 1. januara u 2:45 časova,dobila je poklon Grada Čačka – dukat Beli Anđeo, dok je njegova mama Milica Jovanović iz Čačka dobila  vaučer (poklon karticu iz “Akse”) u vrednosti...