ZAPOSLENI U ČAČANSKOM CRVENOM KRSTU U OTVORENOM PISMU PITAJU GRADONAČELNIKA DA LI ON ŠTITI LOGVINOVA

sep 14, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Nakon jutrošnjeg incidenta radnici čačanske organizacije Crvenog krsta uputili otvoreno pismo prvom čoveku grada na Moravi Milunu Todoroviću. Pismo prenosimo u celosti:

Podsećamo Vas da smo Vam se u decembru 2020. godine obraćali za pomoć u rešavanju višegodišnjeg problema sa sekretarom Biljanom Davidović i kolegom Igorom Logvinov. Isto tako smo Vas zamolili za pomoć i u toku ječerašnjeg dana. Kako se  niste oglasili ni po jednom osnovu, stičemo utisak da podržavate i odobravate nasilničko ponašanje i kršenje Statuta Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Čačak, Etičkog kodeksa, svih normi ljudskog ponašanja od strane poznatog nam tandema Davidović-Logvinov. Svedoci smo duboko onespokojavajuće situacije u kojoj Davidović preduzima predotkazne radnje protiv  pojedinih kolega , zloupotrebljavajući svoj položaj pri čemu navodi niz neistinitosti.

Tokom današnjeg dana došlo je i do fizičkog napada na jednu od   koleginica, pri čemu  je intervenisala i policija, a napadnuta koleginica završila u Urgentnom centru.

Svedoci smo da se lični dohodak kolegi Longvinovu uredno isplaćuje  a imenovani i ne dolazi na posao. Isti ima najveći koeficijent posle sekretara, pri čemu su ostali radnici dovedeni do ruba egzistencije. Kako ste Vi nalagodavac izvršenja budžeta Grada, odakle se isplaćuju zarade zaposlenima skrenućemo Vam pažnju da se na ovaj način sredstva poreskih obveznika nenamenski troše.

 Igor Logvinov kontinuirano preti zaposlenima u Crvenom krstu Čačak, pozivajući se na Vašu navodnu nesebičnu zaštitu, da će UTP” Morava” u svojstvu javno-privatnog partnerstva preuzeti Narodnu kuhinju Crvenog krsta Čačak.

U toku prepodneva, Igor Longvinov je  naočigled zaposlenih radnika  uzeo svoj mobilni telefon i “razgovarao  sa Vama“  i rekao Vam glasno izgovarao sledeće : “ Hajde da rešimo ovu situaciju i da rasteramo  ovu bandu”. U istinitost razgovora ne ulazimo.

      U nameri da spasimo Organizaciju i radna mesta, ostaćemo dosledni bez obzira na sve pretnje, ucene, ponižavanja, omalovažavanja, degradiranje i drugo od strane Logvinov-Davidović.

           OVIM PUTEM APELUJEMO NA  POMOĆ U ZAŠTITI BEZBEDNOSTI ZAPOSLENIH RADNIKA CRVENOG KRSTA ČAČAK. NAŠE PRISUSTVO NA RADNOM MESTU JE UGROŽENO ! !!! NAPOMINjEMO DA JE BILJANA DAVIDOVIĆ VIŠE PUTA PRETILA DA ĆE NJENIM ODLASKOM SA POSLA NESTATI CRVENI KRST ČAČAK SA LICA ZEMLJE!!!!

           Čačak,  14.09.2021.god.                                                         Kolektiv Crvenog krsta Čačak

Korona odnela još dva života u Čačku

Korona odnela još dva života u Čačku

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su još dva pacijenta, reč je o Čačanima starosne dobi 64 i 89 godina.  U kovid paviljonima trenutno su hospitalizovana 160 pacijenata, pet više nego dan pre. U respiratornom centru smešteno je 14 najte...
POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

ČAČAK – SITUACIJA u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta (CK) ovih dana je ponovo proključala, i to nakon što je sekretarka Biljana Davidović zaposlenom Petru Jankoviću uručila pisano upozorenje o otkazu. Sve ovo dešava se u trenutku kada su, kako nezvanično saznajemo, Davidovićki odbr...
Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

U ponedeljak, 13. septembra, sa radom će početi novi Dom za stara i odrasla lica „Savinac. Smešten je u takovskom kraju, u zaseoku Savinac, okružen šumama i rekom Dičinom, komforan i moderno opremljen  Nakon nekoliko meseci rekonstrukcije i opremanja zgrade, Dom za stara i odrasla lica ...