ZAPOSLENI U ČAČANSKOM CRVENOM KRSTU U OTVORENOM PISMU PITAJU GRADONAČELNIKA DA LI ON ŠTITI LOGVINOVA

sep 14, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Nakon jutrošnjeg incidenta radnici čačanske organizacije Crvenog krsta uputili otvoreno pismo prvom čoveku grada na Moravi Milunu Todoroviću. Pismo prenosimo u celosti:

Podsećamo Vas da smo Vam se u decembru 2020. godine obraćali za pomoć u rešavanju višegodišnjeg problema sa sekretarom Biljanom Davidović i kolegom Igorom Logvinov. Isto tako smo Vas zamolili za pomoć i u toku ječerašnjeg dana. Kako se  niste oglasili ni po jednom osnovu, stičemo utisak da podržavate i odobravate nasilničko ponašanje i kršenje Statuta Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Čačak, Etičkog kodeksa, svih normi ljudskog ponašanja od strane poznatog nam tandema Davidović-Logvinov. Svedoci smo duboko onespokojavajuće situacije u kojoj Davidović preduzima predotkazne radnje protiv  pojedinih kolega , zloupotrebljavajući svoj položaj pri čemu navodi niz neistinitosti.

Tokom današnjeg dana došlo je i do fizičkog napada na jednu od   koleginica, pri čemu  je intervenisala i policija, a napadnuta koleginica završila u Urgentnom centru.

Svedoci smo da se lični dohodak kolegi Longvinovu uredno isplaćuje  a imenovani i ne dolazi na posao. Isti ima najveći koeficijent posle sekretara, pri čemu su ostali radnici dovedeni do ruba egzistencije. Kako ste Vi nalagodavac izvršenja budžeta Grada, odakle se isplaćuju zarade zaposlenima skrenućemo Vam pažnju da se na ovaj način sredstva poreskih obveznika nenamenski troše.

 Igor Logvinov kontinuirano preti zaposlenima u Crvenom krstu Čačak, pozivajući se na Vašu navodnu nesebičnu zaštitu, da će UTP” Morava” u svojstvu javno-privatnog partnerstva preuzeti Narodnu kuhinju Crvenog krsta Čačak.

U toku prepodneva, Igor Longvinov je  naočigled zaposlenih radnika  uzeo svoj mobilni telefon i “razgovarao  sa Vama“  i rekao Vam glasno izgovarao sledeće : “ Hajde da rešimo ovu situaciju i da rasteramo  ovu bandu”. U istinitost razgovora ne ulazimo.

      U nameri da spasimo Organizaciju i radna mesta, ostaćemo dosledni bez obzira na sve pretnje, ucene, ponižavanja, omalovažavanja, degradiranje i drugo od strane Logvinov-Davidović.

           OVIM PUTEM APELUJEMO NA  POMOĆ U ZAŠTITI BEZBEDNOSTI ZAPOSLENIH RADNIKA CRVENOG KRSTA ČAČAK. NAŠE PRISUSTVO NA RADNOM MESTU JE UGROŽENO ! !!! NAPOMINjEMO DA JE BILJANA DAVIDOVIĆ VIŠE PUTA PRETILA DA ĆE NJENIM ODLASKOM SA POSLA NESTATI CRVENI KRST ČAČAK SA LICA ZEMLJE!!!!

           Čačak,  14.09.2021.god.                                                         Kolektiv Crvenog krsta Čačak

U KOVID BOLNICI U ČAČKU ČAK ČETIRI SMRTNA ISHODA

U KOVID BOLNICI U ČAČKU ČAK ČETIRI SMRTNA ISHODA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima Opšte bolnice Čačak u protekla 24 sata preminula su čak četiri pacijenta. Bitku sa koronom su izgubili troje Čačana, dve žene starosne dobi 63 i 75 i muškarac od 85 godina, kao i jedna Ivanjičanka (71). U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu...

Među slepima i slabovidima u Moravičkom okrugu nema nezaposlenih

ČAČAK – Komentarišući aktuelnu situaciju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, na društvenim mrežama danas se pojavila objava Saveza slepih Čačak u kojoj oni kažu da u njihovim redovima nema nezaposlenih“ Pošto je aktuelna tema zapošljavanje slepih i slabovidih lica, naša or...
HITNO SAOPŠTENJE!!!

HITNO SAOPŠTENJE!!!

Zbog eksplozije u kompaniji Sloboda neophodno je da se svi građani koji žive u blizini fabrike hitno evakuišu iz svojih domova. EVAKUACIONO MESTO JE GRADSKI FUDBALSKI STADION! Objavio je na svom instagram nalogu Milun Todorović, gradonačelnik Čačka....
Izložba Risim scenograf

Izložba Risim scenograf

U  izložbenom prostoru galerije Risim od 1. aprila do 1. juna 2021. ljubiteljima umetnosti i filma  biće dostupna izložba pod nazivom Risim scenograf, koja će ovoga puta svetlost baciti na značajan scenografski rad čačanskog umetnika Bogića Risimovića Risima i njegove doprinose u ...