Pet smrtnih ishoda u čačanskoj kovid bolnici, među njima 38-godišnja Ivanjičanka

sep 18, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminulo je pet pacijenata. Borbu sa koronom izgubili su dve žene i muškarac iz Čačka (70, 84 i 72 godine) i dve žene iz Ivanjice. Jedna je stara 91, a druga 38 godina.
U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 33 pacijenta – 24 iz Čačka, tri iz Lučana i šest iz Ivanjice.
U kovid paviljonima bolnice (grudno, rehabilitacija, palijativa) trenutno su hospitalizovana 94 pacijenta, četiri više nego juče. U respiratornom centru leče se tri bolesnika, od toga jedan na respiratoru.
U protekla 24 sata primljeno je 19 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je sedam otpusta na kućno lečenje. Organizovana su dva transporta u specijalnu kovid bolnicu u Kruševcu i jedan u Batajnicu.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 125 pregleda, od čega 80 prvih. Dan pre toga bila su 79 prvih i 33 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 780 osoba, od kojih 224 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. 
Od 482 uzorka iz Čačka pozitivnih je 119, iz Gornjeg Milanovca od 108 uzoraka pozitivnih je 30, iz Lučana od 75 uzoraka pozitivnih je 26 i iz Ivanjice od 115 uzoraka pozitivnih je 49. 
Juče je u Čačku vakcinisano 58 građana, 55 ih je revakcinisano, a 215 primilo je treću dozu vakcine.

Špijunka

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...