Korona u Moravičkom okrugu odnela još četiri života

sep 27, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dva muškarca i žena iz Čačka (57, 58 i 78 godina) i muškarac iz Lučana (60). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 51 pacijent – 38 iz Čačka, pet iz Lučana i osam iz Ivanjice.
U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovano 158 pacijenata, dva više nego juče. U respiratornom centru leči se 16 bolesnika, od toga dvoje na respiratoru.
U protekla 24 sata primljeno je 13 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je sedam otpusta na kućno lečenje.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 125 pregleda, od čega 83 prva. Dan pre toga bilo je 76 prvih i 41 kontrolni pregled.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 384 ljudi, od kojih 164 ima pozitivan PCR ili antigen nalaz testa. 
Od 214 uzorka iz Čačka pozitivnih je 74, iz Gornjeg Milanovca od 86 uzoraka pozitivnih je 50, iz Lučana od 18 uzoraka pozitivnih je 10 i iz Ivanjice od 66 uzoraka pozitivnih je 30. 
Juče je vakcinisano 12 Čačana, 14 je revakcinisano, a 38 primilo je treću dozu vakcine.

Špijunka.rs

Gradonačelnik Milun Todorović  primio ,,Sinofarm“ vakcinu

Gradonačelnik Milun Todorović primio ,,Sinofarm“ vakcinu

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas prvu dozu kineske vakcine „Sinofarm“ protiv koronavirusa. On je tom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu pozivu za imunizaciju. Foto: insta- milun_todorovic – Dobio sam poziv pute...
OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

GORNJI MILANOVAC – U kovid paviljonima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu za protekla 24 sata od posledica kovida preminuo je jedan pacijent. Na grudnom i odeljenju neurologije trenutno se leče 32 pacijenta, od kojih 29 ima pozitivan nalaz PCR testa. Prema navodina dr Predraga Šutića, v.d. dire...