Korona u Moravičkom okrugu odnela još četiri života

sep 27, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dva muškarca i žena iz Čačka (57, 58 i 78 godina) i muškarac iz Lučana (60). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 51 pacijent – 38 iz Čačka, pet iz Lučana i osam iz Ivanjice.
U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovano 158 pacijenata, dva više nego juče. U respiratornom centru leči se 16 bolesnika, od toga dvoje na respiratoru.
U protekla 24 sata primljeno je 13 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je sedam otpusta na kućno lečenje.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 125 pregleda, od čega 83 prva. Dan pre toga bilo je 76 prvih i 41 kontrolni pregled.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 384 ljudi, od kojih 164 ima pozitivan PCR ili antigen nalaz testa. 
Od 214 uzorka iz Čačka pozitivnih je 74, iz Gornjeg Milanovca od 86 uzoraka pozitivnih je 50, iz Lučana od 18 uzoraka pozitivnih je 10 i iz Ivanjice od 66 uzoraka pozitivnih je 30. 
Juče je vakcinisano 12 Čačana, 14 je revakcinisano, a 38 primilo je treću dozu vakcine.

Špijunka.rs

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici u Čačku, opada broj pregleda u kovid ambulanti ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, žena iz Čačka starosti 66 i muškarac iz Lučana od 78 godina. U kovid paviljonima trenutno je hospitaliz...
Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Foto: Opštinska uprava GM GORNJI MILANOVAC – Povodom obeležavanja godišnjice Kolubarske bitke na spomen bistu Živojina Mišića, Đenerala Terzića, spomenik 1300 kaplara i na spomen obeležja u Boljkovcima, danas su vence će položili predstavnici Vojske Srbije, Lazar Nikolić, predsedni...