Tri smrtna ishoda u kovid bolnici u Čačku, u Moravičkom okrugu više od 200 novozaraženih

okt 9, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubile su dve žene i muškarac iz Čačka starosne dobi 78, 79 i 81 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 94 pacijenta, od kojih je 68 iz Čačka, 16 iz Ivanjice, devet iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovano 146 pacijenata, tri više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je 18 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, bilo je 11 otpusta na kućno lečenje, kao i jedan transport u zdravstvenu ustanovu tercijarnog tipa u Beogradu.
U respiratornom centru leči se 15 bolesnika, od toga jedan na respiratoru. Hospitalizovano je dvoje dece na pedijatriji, a pet osoba sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 163 pregleda, od čega 85 prvih. Dan pre toga bilo je 68 prvih i 60 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje, za protekla 24 sata u Moravičkom okrugu testirano 639 sugrađana, kod 201 je potvrđeno prisustvo virusa covid19. Korona virus je prisutan kod 102 osobe iz Čačka (od 395 testiranih), 44 iz Gornjeg Milanovca (95), 27 iz Lučana (59) i 28 iz Ivanjice (95).
U petak su u Čačku vakcinisane ukupno 464 osobe, od tog broja prvu dozu je primilo 47 Čačana, drugu 57, a treću 360. 

Špijunka

Ovog vikenda 19. mrčajevačka „Kupusijada“

Ovog vikenda 19. mrčajevačka „Kupusijada“

U Mrčajevcima će ovog vikenda, od 16. do 18. septembra, biti održana 19. po redu „Kupusijada“, manifestacija na kojoj se priprema i bira najbolje pripremljen „svadbarski kupus“. Za 18. godina kroz Mrčajevce je prošlo više od milion i po posetilaca, a u kuvanju kupusa na...
UPRAVNI ODBOR CRVENOG KRSTA SRBIJE RASPUSTIO ORGANE CRVENOG KRSTA ČAČAK

UPRAVNI ODBOR CRVENOG KRSTA SRBIJE RASPUSTIO ORGANE CRVENOG KRSTA ČAČAK

ČAČAK – Upravni odbor Crvenog krsta Srbije doneo je odluku da raspusti Skupštinu, Upravni odbor, Nadzorni odbor i komisije Crvenog krsta Čačak. Takođe, doneta je odluka i da se povlači saglasnost za imenovanje Biljane Davidović za sekretara Crvenog krsta Čačak.Organizacijom će do iz...