U čačanskoj bolnici četiri smrtna ishoda, na bolničkom lečenju još dvoje dece

okt 10, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubile su dva muškarca i žena iz Čačka (61, 69 i 83 godine) i žena iz Ivanjice (88). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 98 pacijenata – 71 iz Čačka, 17 iz Ivanjice, devet iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca
U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovano 138 pacijenata, šest manje nego juče. U respiratornom centru leči se 15 bolesnika, od toga jedan na respiratoru.
Hospitalizovano je još dvoje dece na pedijatriji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.
U protekla 24 sata primljeno je 10 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, bilo je 12 otpusta na kućno lečenje i po jedan transport u zdravstvenu ustanovu tercijarnog tipa u Beogradu i bolnicu “Anemija“ u Ivanjici.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentiran 131 pregled, od čega 81 prvi. Dan pre toga bilo je 85 prvih i 78 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu testirane su 403 osobe, od kojih 136 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 275 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 79, iz Gornjeg Milanovca od 73 uzorka pozitivnih je 32, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 19 i iz Ivanjice od 14 uzoraka pozitivnih je šestoro. 
U subotu je vakcinisan 291 Čačanin. Od tog broja 36 građana je primilo prvu dozu, isto toliko je revakcinisano, a 219 osoba je primilo je treću dozu vakcine.

Špijunka

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

ČAČAK – OD četvrtka 15. aprila u Ljubiću ponovo radi Kvantaška pijaca. Pijačna vreva jutros je izostala, kako zbog hladnog vremena, tako i zbog epidemioloških mera, zbog kojih je i kupaca i prodavaca bilo manje no inače. Prema informacijama iz JKP „Komunalac“ Kvantaška pij...