Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

okt 20, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka da se “Sputnjikom“ vakciniše treći put, napominjući da je treća doza ista kao i prve dve.
– Ko je sačekao tu dozu ništa nije izgubio. Pravilno je da se ona daje nakon šest meseci. Imamo svih vakcina na vakcinalnim punktovima – rekao je dr Pajović.
Imunizacija u Čačku protiče bez poteškoća, na dnevnom nivou vakciniše se od 200 do 300 osoba. U gradu na Moravi do sada je vakcinisano 13. 386 Čačana, a najveće interesovanje je za treću dozu vakcine. U utorak je u Čačku prvu dozu primilo 58 osoba, a revakcinisano je 57. Treću dozu cepiva primilo je 238 Čačana.

Spijunka.rs

U čačanskoj kovid bolnici još četiri smrtna ishoda

U čačanskoj kovid bolnici još četiri smrtna ishoda

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Troje je iz Čačka (40, 52 i 90 godina), a jedan iz Lučana (65). U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminula 341 osoba koja je lečena od korone, od koj...
Od Crvenog krsta svi okreću glavu

Od Crvenog krsta svi okreću glavu

ČAČAK – NAKON tužbe za mobing koju je sedmoro radnika podnelo Višem sudu u Čačku, protiv Biljane Davidović sekretarke lokalnog Crvenog  krsta, situacija u ovoj organizaciji još je napetija. Dok je Crveni krst je jedna od gorućih tema u gradu, nadležni odgovornost prebacuju jedni na ...