Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

okt 20, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka da se “Sputnjikom“ vakciniše treći put, napominjući da je treća doza ista kao i prve dve.
– Ko je sačekao tu dozu ništa nije izgubio. Pravilno je da se ona daje nakon šest meseci. Imamo svih vakcina na vakcinalnim punktovima – rekao je dr Pajović.
Imunizacija u Čačku protiče bez poteškoća, na dnevnom nivou vakciniše se od 200 do 300 osoba. U gradu na Moravi do sada je vakcinisano 13. 386 Čačana, a najveće interesovanje je za treću dozu vakcine. U utorak je u Čačku prvu dozu primilo 58 osoba, a revakcinisano je 57. Treću dozu cepiva primilo je 238 Čačana.

Spijunka.rs

Gradonačelnik Milun Todorović  primio ,,Sinofarm“ vakcinu

Gradonačelnik Milun Todorović primio ,,Sinofarm“ vakcinu

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas prvu dozu kineske vakcine „Sinofarm“ protiv koronavirusa. On je tom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu pozivu za imunizaciju. Foto: insta- milun_todorovic – Dobio sam poziv pute...