U Moravičkom okrugu svaki treći testirani pozitivan, povećan proj prijema u kovid bolnicu

okt 20, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dve žene iz Čačka (75 i 78), kao i žene iz Lučana i Ivanjice (72 i 77). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 126 pacijenata iz Moravičkog okruga – 91 iz Čačka, 23 iz Ivanjice, 11 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 149 pacijenata, 11 više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je 19 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bila su četiri otpusta na kućno lečenje.
Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 12 bolesnika, od kojih je petoro priključeno na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 134 pregleda, od čega 64 prva. Dan pre toga bilo je 96 prvih i 63 kontrolna pregleda.
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, tokom protekla 24 sata u Moravičkom okrugu potvrđeno je 210 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Kovid-19 potvrđen je kod 133 osobe iz Čačka (od 438 testiranih), 51 iz Gornjeg Milanovca (115), 14 iz Lučana (50) i 12 iz Ivanjice (68).U Moravičkom okrugu testirana je 671 osoba, a 210 ima pozitivan nalaz testa, iz čega proističe da je svaki treći testirani pozitivan.

Spijunka.rs

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...
Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

U vojnoj fabrici Sloboda došlo je do eksplozije. Kako nezvanično saznajemo, eksplozija se dogodila u magacinu topovskih granata. Jake detonacije koje su počele oko 01:30 probudile u čačane i veliki broj ljudi je na ulicama. Petnaestak minuta nakon eksplozije, policija je udaljila gradjane i...