U Moravičkom okrugu svaki treći testirani pozitivan, povećan proj prijema u kovid bolnicu

okt 20, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dve žene iz Čačka (75 i 78), kao i žene iz Lučana i Ivanjice (72 i 77). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 126 pacijenata iz Moravičkog okruga – 91 iz Čačka, 23 iz Ivanjice, 11 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 149 pacijenata, 11 više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je 19 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bila su četiri otpusta na kućno lečenje.
Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 12 bolesnika, od kojih je petoro priključeno na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 134 pregleda, od čega 64 prva. Dan pre toga bilo je 96 prvih i 63 kontrolna pregleda.
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, tokom protekla 24 sata u Moravičkom okrugu potvrđeno je 210 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Kovid-19 potvrđen je kod 133 osobe iz Čačka (od 438 testiranih), 51 iz Gornjeg Milanovca (115), 14 iz Lučana (50) i 12 iz Ivanjice (68).U Moravičkom okrugu testirana je 671 osoba, a 210 ima pozitivan nalaz testa, iz čega proističe da je svaki treći testirani pozitivan.

Spijunka.rs

Tri smrtna ishoda u čačanskoj kovid bolnici, novozaraženih sve manje

Tri smrtna ishoda u čačanskoj kovid bolnici, novozaraženih sve manje

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka starosti 74, 81 i 87 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 251 pacijent iz Moravičkog okruga – 181 iz ...
Logvinov pretukao odbornika?

Logvinov pretukao odbornika?

Janković tvrdi da je primio više udaraca, Logvinov odgovara da ga nije pipnuo ČAČAK – SITUACIJA u Crvenom krstu u Čačku kao da posle tužbe za mobing, nije dovoljno komplikovana, pa su se dvojica zaposlenih potrudili da usijano stanje u kolektivu dodatno rasplamsaju. Sinoć su se potukli Pet...