Korona u Moravičkom okrugu ne jenjava, još 129 novozaraženih, u kovid bolnici 153 pacijenta, preminulo troje

okt 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dve žene i muškarac iz Čačka starosne dobi 77, 96 i 75 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 146 pacijenata iz Moravičkog okruga – 105 iz Čačka, 26 iz Ivanjice, 14 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 153 pacijenta, tri više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je osam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a dva su otpuštena na kućno lečenje. Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, troje dece na pedijatriji, a pet osoba sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 13 bolesnika, od kojih je četvoro priključeno na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 104 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 65 prvih i isto toliko kontrolnih pregleda.

 Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, tokom protekla 24 sata u Moravičkom okrugu potvrđeno je 129 novih slučajeva zaraze koronavirusom od ukupno 383 testiranih. Kovid-19 potvrđen je kod 84 osobe iz Čačka (od 224 testiranih), 22 iz Gornjeg Milanovca (68), 9 iz Lučana (21) i 14 iz Ivanjice (70).

U nedelju su u Čačku prvu dozu vakcine primile 44 osobe, revakcinisano je 30, a treću booster dozu cepiva primilo je 173 Čačana. Ukupan broj vakcinisanih u ovom trenutku iznosi 14.737.

spijunka.rs

Sekretarka s bolovanja deli otkaze

Sekretarka s bolovanja deli otkaze

Zaposleni u organizaciji Crvenog krsta u Čačku danas su se saopštenjem obratili javnosti povodom, kako navode agonije koja se nastavlja u njihovom kolektivu, a sve zbog otkaza koji je jutros sačekao njihovog kolegu, Petra Jankovića. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.    „P...
PREMINULO JOŠ TROJE ČAČANA

PREMINULO JOŠ TROJE ČAČANA

ČAČAK – NA svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, u poslednja 24 časa (presek od petka ujutru) preminula su tri pacijenta, i to svo troje iz Čačka: K.D. (92), G.S. i G.B. (82) iz Čačka (pozitivan). Trenutno je hospitalizovano 150 pacijena...