Ministarka Kisić Tepavčević svečano otvorila nove prostorije Centra za socijalni rad u Čačku

okt 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK – Danas su svečano otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad u Čačku  u prisustvu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darije Kisić Tepavčević, koja je ovom prilikom simbolično uručila ključ direktorki Centra Branimirki Radisavčević.

Nove prostorije Centra za socijalni rad, 27 kancelarija na oko 1.000 kvadratnih metara, se nalaze u nekadašnjoj zgradi Halk banke, u strogom centru Čačka, koju je Grad Čačak otkupio za oko 1,6 miliona evra.

– Sistem socijalne zaštite predstavlja jedan od značajnih stubova države. Njegovo jačanje je direktan pokazatelj dobrog funkcionisanja svih državnih institucija. Lokalne samouprave su značajni partneri u tom procesu. Grad Čačak je izuzetan primer brige o svojim građanima, budući da ima razvijene gotovo sve usluge socijalne zaštite, a novu zgradu Centra za socijalni rad je finansirao iz sopstvenog budžeta – istakla je ministarka Kisić  Tepavčević, naglašavajući da bi primer Čačka trebalo da slede i ostale lokalne samouprave.

Direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radisavčević podsetila je da Centar postoji 62 godine.

-Veliki je značaj novog, komfornijeg prostora za rad, i za zaposlene, ali i za sve naše korisnike. Do sada smo funkcionisali na tri lokacije, a od sada će u novoj zgradi, koja je pristupačna i za osobe sa invaliditetom, biti moguć efikasniji rad zaposlenih, a korisnicima, kojih imamo oko 8.000, biti  bolja dostupnost svih prava i usluga iz socijalne i porodično-pravne zaštite – rekla je direktorka Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zahvalio ministrki Dariji Kisić Tepavčević što je prisustvovala ovom događaju, naglašavajući da Grad Čačak izuzetno vodi računa o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

-Lokalna samouprava je prepoznala potrebu Centra za socijalni rad za novim prostorijama, pošto su prethodne bile veoma neuslovne za rad. Na novom prostoru, na pregovorima, radili smo dve godine i naš trud se isplatio. Veoma nam je to značajno zbog zaposlenih u Centru, ali prevashodno zbog korisnika, kojima Grad želi da omogući najbolje uslove – istakao je Todorović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević je danas sa saradnicima posetila i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, gde se upoznala sa zaposlenima, načinom rada i prostorijama ove ustanove. Usledila je i poseta Udruženju paraplegičara, gde je ministarka Kisić Tepavčević takođe razgovarala sa članovima Udruženja, saslušavši njihove potrebe, ali se upoznala i sa njihovim dosadašnjim uspesima.

spijunka.rs

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka ...
Ivanjičanin izgubio bitku sa koronom

Ivanjičanin izgubio bitku sa koronom

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminuo Ivanjičanin starosti 50 godina. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 319 osoba koje su lečene od korone, od kojih su 224 iz Čačka. U respiratornom centru smešte...
Od Crvenog krsta svi okreću glavu

Od Crvenog krsta svi okreću glavu

ČAČAK – NAKON tužbe za mobing koju je sedmoro radnika podnelo Višem sudu u Čačku, protiv Biljane Davidović sekretarke lokalnog Crvenog  krsta, situacija u ovoj organizaciji još je napetija. Dok je Crveni krst je jedna od gorućih tema u gradu, nadležni odgovornost prebacuju jedni na ...
Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

ČAČAČ – Na kovid odeljenji čačanske bolnice u protekla 24 sata preminuo je jedan pacijen. Borbu sa koronom izgubila je Čačanka starosti 75 godina.Na svim kovid odeljenjima bolnice trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta.  U respiratornom centru smešteno je najtežnih 10 bolesnika, dv...