Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, nastavljen trend prijema trudnica i porodilja na bolničko lečenje.

okt 26, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka.rs


ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, muškarac iz Čačka starosti 79 i žena iz Sjenice stara 84 godine. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 147 pacijenata iz Moravičkog okruga – 106 iz Čačka, 26 iz Ivanjice, 14 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 153 pacijenta, isto koliko i juče. U protekla 24 sata primljeno je 14 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, 11 je otpušteno na kućno lečenje, a bio je jedan transport na kliniku u Beogradi.
Hospitalizovane su dve kovid pozitivne trudnice i jedna porodilja na ginekologiji, troje dece na pedijatriji, a pet osoba sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 14 bolesnika, od kojih je šestoro priključeno na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 104 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 51 prvih i 53 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 595 osoba od kojih 177 ima pozitivan PCR ili antigen nalaz testa. Od 330 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 93, iz Gornjeg Milanovca od 121 uzorka pozitivnih je 44, iz Lučana od 71 uzorka pozitivnih je 22 i iz Ivanjice od 73 uzorka pozitivnih je 18.U Čačku je juče vakcinisano 467 osoba, od toga 83 primilo je prvu dozu, 47 je revakcinisano. Treću dozu ceppiva primilo je 337 Čačana. 

spijunka.rs

Uskoro krov nad glavom za pripadnike ranjivih društvenih grupa

Uskoro krov nad glavom za pripadnike ranjivih društvenih grupa

ČAČAK – U okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a koji finansira Evropska unija, uskoro će biti otvorena tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih ...
Troje Čačana izgubilo bitku sa koronom, juče 17 novozaraženih

Troje Čačana izgubilo bitku sa koronom, juče 17 novozaraženih

ČAČAK –  Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Bitku sa koronom izgubili su dve žene i muškarac iz Čačka. U četvrtom talasu pandemije u čačanskoj kovid bolnici preminulo je 258 pacijenata iz Moravičkog okruga – 185 iz Ča...
Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Foto: Opštinska uprava GM GORNJI MILANOVAC – Povodom obeležavanja godišnjice Kolubarske bitke na spomen bistu Živojina Mišića, Đenerala Terzića, spomenik 1300 kaplara i na spomen obeležja u Boljkovcima, danas su vence će položili predstavnici Vojske Srbije, Lazar Nikolić, predsedni...