Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, nastavljen trend prijema trudnica i porodilja na bolničko lečenje.

okt 26, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka.rs


ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, muškarac iz Čačka starosti 79 i žena iz Sjenice stara 84 godine. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 147 pacijenata iz Moravičkog okruga – 106 iz Čačka, 26 iz Ivanjice, 14 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 153 pacijenta, isto koliko i juče. U protekla 24 sata primljeno je 14 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, 11 je otpušteno na kućno lečenje, a bio je jedan transport na kliniku u Beogradi.
Hospitalizovane su dve kovid pozitivne trudnice i jedna porodilja na ginekologiji, troje dece na pedijatriji, a pet osoba sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 14 bolesnika, od kojih je šestoro priključeno na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 104 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 51 prvih i 53 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 595 osoba od kojih 177 ima pozitivan PCR ili antigen nalaz testa. Od 330 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 93, iz Gornjeg Milanovca od 121 uzorka pozitivnih je 44, iz Lučana od 71 uzorka pozitivnih je 22 i iz Ivanjice od 73 uzorka pozitivnih je 18.U Čačku je juče vakcinisano 467 osoba, od toga 83 primilo je prvu dozu, 47 je revakcinisano. Treću dozu ceppiva primilo je 337 Čačana. 

spijunka.rs

Divlje životinje se odomaćile u prigradskim naseljima

Divlje životinje se odomaćile u prigradskim naseljima

ČAČAK – U naseljima na obodu grada na Moravi meštani sve češće susreću divlje životinje, koje se bez imalo straha šetaju kraj njihovih domova. Lisice, šakali, kune, jazavci, fazani, ježevi, pa i zmije otrovnice viđaju se skoro svakodnevno u Jezdini, Loznici, Topalovom brdu, u ljubićsk...
Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

ČAČAK – ČAČANI su sve češće svedoci romantičnih večeri u svom gradu. Davno zaboravljene serenade pod prozorima ponovo su oživele od kada su dvojica srednjoškolaca – šesnaestogodišnjaci Andrej Zoćević i Đorđe Selaković rešili da svoj muzički talenat stave na raspolaganje svima...
Gradonačelnik Milun Todorović  primio ,,Sinofarm“ vakcinu

Gradonačelnik Milun Todorović primio ,,Sinofarm“ vakcinu

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas prvu dozu kineske vakcine „Sinofarm“ protiv koronavirusa. On je tom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu pozivu za imunizaciju. Foto: insta- milun_todorovic – Dobio sam poziv pute...