Čačansko Dedinje dobija trotoar i kišnu kanalizaciju duž Gučkog puta

okt 29, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka.rs


ČAČAK – U čačanskom naselju „Spomen park“ počela je izgradnja trotoara duž regionalnog Gučkog puta u dužini od 1,25 kilometara. Žitelji ovog dela Čačka, koje još zovu i čačansko Dedinje, kompletno pešačku stazu dobiće do kraja godine. Podsećamo, meštani ovog naselja su u aprilu ove godine zapretili blokadom puta ka Guči, jer je pešacima zbog veoma frekventnog saobraćaja, naročito teretnog, onemogućeno kretanje. 
Izgradnja trotoara na delu državnog puta IIA reda, Čačak-Guča-Ivanjica, duž leve kolovozne trake počela je 4. oktobra, a završetak radova je planiran do kraja godine. Trotoar se gradi u dužini od 1.250 m, a širina je 1,5 metar.

 „U sklopu ovih radova planirana je izgradnja betonskog kanala, trapeznog oblika, za odvod površinskih voda. Za ovu investiciju planirana su sredstva od 29 miliona dinara, koje obezbeđuje JP “Putevi Srbije”, a radove izvodi preduzeće “Putevi Čačak”. Na predlog meštana, planirano je da se sa i desne strane ovog puta, od Spomen parka, produži trotoar u dužini od 300 metara do najgušće naseljenog naselja“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.
Izgradnja trotoara u ovom delu grada je veoma značajna, jer će povećati bezbednost u saobraćaju, smatra Todorović. „Ne treba zaboraviti da se ovde nalazi i Spomen park, izletište za sve naše sugrađane, tako da će novi trotoar uticati na povećanje  bezbednosti putnika u vozilima, ali i pešaka i što je najvažnije, dece“.

spijunka.rs

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka ...
Od Crvenog krsta svi okreću glavu

Od Crvenog krsta svi okreću glavu

ČAČAK – NAKON tužbe za mobing koju je sedmoro radnika podnelo Višem sudu u Čačku, protiv Biljane Davidović sekretarke lokalnog Crvenog  krsta, situacija u ovoj organizaciji još je napetija. Dok je Crveni krst je jedna od gorućih tema u gradu, nadležni odgovornost prebacuju jedni na ...