Čačansko Dedinje dobija trotoar i kišnu kanalizaciju duž Gučkog puta

okt 29, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka.rs


ČAČAK – U čačanskom naselju „Spomen park“ počela je izgradnja trotoara duž regionalnog Gučkog puta u dužini od 1,25 kilometara. Žitelji ovog dela Čačka, koje još zovu i čačansko Dedinje, kompletno pešačku stazu dobiće do kraja godine. Podsećamo, meštani ovog naselja su u aprilu ove godine zapretili blokadom puta ka Guči, jer je pešacima zbog veoma frekventnog saobraćaja, naročito teretnog, onemogućeno kretanje. 
Izgradnja trotoara na delu državnog puta IIA reda, Čačak-Guča-Ivanjica, duž leve kolovozne trake počela je 4. oktobra, a završetak radova je planiran do kraja godine. Trotoar se gradi u dužini od 1.250 m, a širina je 1,5 metar.

 „U sklopu ovih radova planirana je izgradnja betonskog kanala, trapeznog oblika, za odvod površinskih voda. Za ovu investiciju planirana su sredstva od 29 miliona dinara, koje obezbeđuje JP “Putevi Srbije”, a radove izvodi preduzeće “Putevi Čačak”. Na predlog meštana, planirano je da se sa i desne strane ovog puta, od Spomen parka, produži trotoar u dužini od 300 metara do najgušće naseljenog naselja“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.
Izgradnja trotoara u ovom delu grada je veoma značajna, jer će povećati bezbednost u saobraćaju, smatra Todorović. „Ne treba zaboraviti da se ovde nalazi i Spomen park, izletište za sve naše sugrađane, tako da će novi trotoar uticati na povećanje  bezbednosti putnika u vozilima, ali i pešaka i što je najvažnije, dece“.

spijunka.rs

Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

ČAČAČ – Na kovid odeljenji čačanske bolnice u protekla 24 sata preminuo je jedan pacijen. Borbu sa koronom izgubila je Čačanka starosti 75 godina.Na svim kovid odeljenjima bolnice trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta.  U respiratornom centru smešteno je najtežnih 10 bolesnika, dv...
Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

Foto: Opštinska uprava GM GORNJI MILANOVAC – Povodom obeležavanja godišnjice Kolubarske bitke na spomen bistu Živojina Mišića, Đenerala Terzića, spomenik 1300 kaplara i na spomen obeležja u Boljkovcima, danas su vence će položili predstavnici Vojske Srbije, Lazar Nikolić, predsedni...