Manji broj novozaraženih u Moravičkom okrugu, u kovid bolnici tri smrtna ishoda

nov 15, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka.rs


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su muškarac iz Čačka (67), žena iz Lučana (80) i muškarac iz Užica (84). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 205 pacijenata iz Moravičkog okruga – 149 iz Čačka, 32 iz Ivanjice, 21 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 112 pacijenata, četiri više nego juče.
          U protekla 24 sata primljeno je osam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a jedan je otpušten na kućno lečenje. Na pedijatriji je hospitalizovano jedno kovid poziticno dete, a tri osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije.
U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, a niko nije priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 87 pregleda, od čega 48 prvih. Dan pre toga bila su 54 prva i 56 kontrolnih pregleda.          Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 326 osoba, od kojih 90 ima pozitivan nalaz testa. 
Od 178 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 34, iz Gornjeg Milanovca od 64 uzorka pozitivnih je 20, iz Lučana od 15 uzoraka pozitivnih je pet i iz Ivanjice od 69 uzoraka pozitivnih je 31.
Juče je u Čačku vakcinisano 253 lica, od toga 29 lice primilo je prvu dozu, a 35 je revakcinisano. Treću dozu primilo je 189 Čačana. 

spijinka.rs

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

Foto: Špijunka Nakon odlaganja prvog ovogodišnjeg suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Čačka zaprašivanjem iz vozila sa zemlje, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, novi termin je petak, 1. jul, u vremenu od 19 do 22 sata. Trenutna vremenska prognoza za taj dan je povoljna. Kor...
Napustili Barselonu i nijednog se trenutka nisu pokajali

Napustili Barselonu i nijednog se trenutka nisu pokajali

Nakon 20 godina života u Švedskoj i Španiji, Dušica i Velibor Marinković su se vratili u Ovčar Banju i nedavno započeli svoj biznis. Neobične kočije na banjskom šetalištu svakom prolazniku privuku pažnju, jer je u nju smeštena celokupna kuhinja restorana koji vode ovi ljudi. U omanjoj l...