Manji broj novozaraženih u Moravičkom okrugu, u kovid bolnici tri smrtna ishoda

nov 15, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka.rs


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su muškarac iz Čačka (67), žena iz Lučana (80) i muškarac iz Užica (84). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 205 pacijenata iz Moravičkog okruga – 149 iz Čačka, 32 iz Ivanjice, 21 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 112 pacijenata, četiri više nego juče.
          U protekla 24 sata primljeno je osam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a jedan je otpušten na kućno lečenje. Na pedijatriji je hospitalizovano jedno kovid poziticno dete, a tri osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije.
U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, a niko nije priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 87 pregleda, od čega 48 prvih. Dan pre toga bila su 54 prva i 56 kontrolnih pregleda.          Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 326 osoba, od kojih 90 ima pozitivan nalaz testa. 
Od 178 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 34, iz Gornjeg Milanovca od 64 uzorka pozitivnih je 20, iz Lučana od 15 uzoraka pozitivnih je pet i iz Ivanjice od 69 uzoraka pozitivnih je 31.
Juče je u Čačku vakcinisano 253 lica, od toga 29 lice primilo je prvu dozu, a 35 je revakcinisano. Treću dozu primilo je 189 Čačana. 

spijinka.rs

Čačanski srednjoškolci, njih 153, postali dobrovoljni davaoci krvi

Čačanski srednjoškolci, njih 153, postali dobrovoljni davaoci krvi

Foto: N.C. U sedmici dobrovoljnog davanja krvi od 14. do 18. marta 2022. godine u Čačku je prikupljeno 233 jedinice krvi. U organizaciji Crvenog krsta Čačak u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac, pored redovne akcije koja se realizuje svakog utorka u Domu kultur...
Izložba Risim scenograf

Izložba Risim scenograf

U  izložbenom prostoru galerije Risim od 1. aprila do 1. juna 2021. ljubiteljima umetnosti i filma  biće dostupna izložba pod nazivom Risim scenograf, koja će ovoga puta svetlost baciti na značajan scenografski rad čačanskog umetnika Bogića Risimovića Risima i njegove doprinose u ...
Ovog vikenda 19. mrčajevačka „Kupusijada“

Ovog vikenda 19. mrčajevačka „Kupusijada“

U Mrčajevcima će ovog vikenda, od 16. do 18. septembra, biti održana 19. po redu „Kupusijada“, manifestacija na kojoj se priprema i bira najbolje pripremljen „svadbarski kupus“. Za 18. godina kroz Mrčajevce je prošlo više od milion i po posetilaca, a u kuvanju kupusa na...