Virus korona u Čačku ne posustaje, još 134 novozaraženih, u covid bolnici jedan smrtni ishod

nov 17, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka.rs

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula je 79-godišnja žena iz Ivanjice. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 209 pacijenata iz Moravičkog okruga – 152 iz Čačka, 33 iz Ivanjice, 21 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
         U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 109 pacijenata, 10 više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je 18 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a sedmoro ih je otpušteno na kućno lečenje.
          Na pedijatriji je hospitalizovano troje kovid pozitivne dete, na ginekologiji porodilja obolela od korone, a dve osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 14 bolesnika, od kojih je dvoje priključeno na respirator.
           U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 95 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 45 prvih i 61 kontrolni pregled.
           Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 447 osoba, od kojih 134 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 252 uzorka iz Čačka pozitivnih je 75, iz Gornjeg Milanovca od 90 uzoraka pozitivnih je 32, iz Lučana od 39 uzoraka pozitivnih je drvrt i iz Ivanjice od 66 uzoraka pozitivnih je 18. Juče je u Čačku vakcinisano 539 osoba, 51 je primila prvu dozu, a 78 je revakcinisano. Buster dozu primilo je 410 Čačana, a zključno sa 16. novembrom 2021. treću dozu cepiva je primio ukupno 21.121 Čačanin. 

Spijunka.rs

Korona ne jenjava, najveći procenat novozaraženih u Lučanima i Ivanjici

Korona ne jenjava, najveći procenat novozaraženih u Lučanima i Ivanjici

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminuo je 89-godišnji Čačanin koji je imao pozitivan PCR nalaz.U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 22 pacijenta – 16 iz Čačka, tri iz Lučana i tri iz Ivanjice.U kovid pavil...
Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

ČAČAK – Stanari zgrade u Nemanjinoj ulici od broja 62 do 76 u centru Čačka imaju nesvakidašnji problem. Naime oni od početka grejne sezone na poslednja dva sprata nemaju grejanje, jer voda iz sistema bukvalno svaki dan misteriozno nestaje. Zaposleni iz JKP „Grejanje“ često d...