U čačanskoj bolnici i dalje alarmantno, tri nove žrtve korone, 13 u respiratornom centru

nov 19, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, muškarac iz Čačka (62), muškarac iz Lučana (84) i žena iz Prijepolja (77). U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 213 pacijenata iz Moravičkog okruga – 153 iz Čačka, 35 iz Ivanjice, 22 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 105 pacijenata, četiri više nego juče.
U protekla 24 sata primljeno je 16 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje.
Na pedijatriji je hospitalizovano dvoje kovid pozitivne dete, na ginekologiji porodilja obolela od korone, a dve osobe sa povredama nalaze se u izolaciji na odeljenju hirurgije.
U respiratornom centru leči se 13 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 109 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 38 prvih i 57 kontrolnih pregleda.

spijunka.rs

KORONA ODNELA JOŠ DVA ŽIVOTA

KORONA ODNELA JOŠ DVA ŽIVOTA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su još dva pacijenta. Reč je o Ivanjičanima starosne dobi 66 i 70 godina. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 297 osoba koje su lečene od korone, od kojih je 213 iz ...