U čačanskoj kovid bolnici 109 pacijenata, manje novozaraženih, ali manje i testiranih

nov 22, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka.rs

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminuo je jedan pacijent, žena iz Čačka starosti 87 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 221 pacijent iz Moravičkog okruga – 159 iz Čačka, 35 iz Ivanjice, 24 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 109 pacijenata, tri više nego juče. U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a troje ih je otpušteno na kućno lečenje. Na pedijatriji je hospitalizovano dvoje kovid pozitivne dece. U respiratornom centru leči se 14 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 52 pregleda, od čega 32 prva. Dan pre toga bila su 32 prva i 50 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 270 osoba, od kojih 66 ima pozitivan PCR ili antigen nalaz. Od 134 uzorka iz Čačka pozitivnih je 27, iz Gornjeg Milanovca od 78 uzoraka pozitivnih je 20, iz Lučana od 14 uzoraka pozitivnih je četvoro i iz Ivanjice od 44 uzorka pozitivan je 15.
Juče vakcinisano je 237 Čačana, 19 ih je primilo prvu dozu, a 41 je revakcinisano. Treću buster dozu primilo je 177 osoba.

spijunka.rs

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

Na gradskom trgu u Cacku u subotu 27.11. u periodu od 11 do 17h bice odrzan humanitarni bazar za Djurdju Maksimovic iz Cacka u cilju prikupljanja novcanih sredstava za njeno lecenje.Dodjite da zajednickim snagama i uz lepo druzenje budemo korak blize Djurdjinom bezbriznom detinjstvu.Pozvani su svi k...
Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici u Čačku, opada broj pregleda u kovid ambulanti ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, žena iz Čačka starosti 66 i muškarac iz Lučana od 78 godina. U kovid paviljonima trenutno je hospitaliz...
U subotu počinje popis stanovništva, građanima na usluzi i  Info-centar

U subotu počinje popis stanovništva, građanima na usluzi i Info-centar

U subotu u Srbiji počinje popis stanovništva, stanova i domaćinstava, a građani će odgovarati na 69 pitanja. Zakonska obaveza je da se u popisu učestvuje, a na tri pitanja koja se odnose na etničku pripadnost, veriospovest i metarnji jezik građani nisu dužni da odgovore. Popis će trajati d...