Čačanski lekari apeluju da se krsne slave i dalje obeležavaju u krugu porodice

nov 23, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

Čačak – Brojke po kojima su infektolizi i epidemiolozi u Čačku određivali ozbiljnost epidemiološke situacije po pitanju virusa korona, opadaju, ali njih sada brinu drugi problemi. Dr Mihaila Lukovića, rukovodioca Radnog tima za praćenje širenja virusa korona brinu nepovoljna epidemiološka situacija u regionu, kao i krsne slave koje su pred nama. 

– Kada je reč o situaciji u regionu, pitanje je kako će se to odraziti na nas, ako smo posle njih, dobro je. Praznici i slave koji nam slede su razlog za veliku brigu. Prekjuče je bio Aranđelovdan, slede Sv. Nikola, Nova godina, Božić, a to je period od mesec i po dana, kada se zbog povećanog okupljanja može očekivati da cifre skoče. Nadam se da će ljudi ponovo prihvatiti realnost, da će slaviti u najužim krugovima u skladu sa situacijom – izjavio je dr Mihailo Luković. 

On je najavio da će zbog aktivnosti koje u narednom periodu planiraju zaposleni u čačanskom Domu kulture, vakcinalni punkt iz hola te ustanove biti izmešten na drugu lokaciju o čemu će javnost naknadno biti obaveštena. 

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje stanovništvu Moravičkog okruga trenutno je dostupno pet vakcina u procesu imunizacije od virusa korona. 
– U ovom periodu trećom dozom vakcinisaćemo sve one koji su primili prve dve vakcine. Odziv je sasvim zadovoljavajući, što nam govori da oni koji su primili dve doze, verovatno nikada ne bi primili treću da su imali neke probleme – izjavio je epidemiolog dr Aksentije Tošić, direktor Zavoda za javno zdravlje, dodajući da je buster dozu u Čačku primilo oko 30.000, a u Moravičkom okrugu oko 50.000 ljudi. 

spijunkna.rs

U subotu startuje suzbijanje komaraca, pčelari zatvorite pčele

U subotu startuje suzbijanje komaraca, pčelari zatvorite pčele

Prvo ovogodišnje suzbijanja odraslih formi komaraca tretmanom sa zemlje na teritoriji grada Čačka biće obavljeno u subotu, 25. juna, u vremenu od 18 do 21 sat. Vremenski uslovi toga dana će, prema prognozi meteorologa, biti gotovo idealni za izvođenje ovih aktivnosti. Koristiće se preparati A...
Đaci će ubuduće ponavljati i zbog jedinice iz vladanja?

Đaci će ubuduće ponavljati i zbog jedinice iz vladanja?

Foto: Ilustracija Danas je u Ministarstvu prosvete oformljena Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja, saopštila je Unija SPRS, koju je predstavljala Jelena Tomić, koordinator Pravnog tima. Grupa je formirana na inicijativu ministra prosvete Branka Ruži...