U kovid bolnici još tri smrtna ishoda, broj novozaraženih u okrugu konačno spao ispod 100

nov 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminuli su su dve žene i muškarac iz Čačka starosti 79, 80 i 80 godina. 
U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 229 pacijenata iz Moravičkog okruga – 164 iz Čačka, 36 iz Ivanjice, 26 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 107 pacijenata, jedan manje nego juče. U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro ih je otpušteno na kućno lečenje.
Na pedijatriji je hospitalizovano dvoje kovid pozitivne dece, a na odeljenju ginekologije jedna trudnica obolela od korone.
U respiratornom centru leči se 12 bolesnika, od kojih su tri priključena na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 76 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 37 prvih i 56 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 406 osoba, od kojih 97 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 227 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 45, iz Gornjeg Milanovca od 84 uzorka pozitivnih je 23, iz Lučana od 34 uzorka pozitivnih je 6 i iz Ivanjice od 61 uzorka pozitivnih je 23. 
Juče je vakcinisano 369 Čačana, od toga 36 je primilo prvu dozu, 62 je revakcinisano. Treću, buster dozu je primio 271 žitelj grada na Moravi. 

spijunka.rs

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

ČAČAK – V.D. direktora Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović ocenio je pojavu aprilskog snega i mrazeva kao najkritičniju za kajsiju koja je u punom cvatu.  On je dodao da  se sada najviše strahuje od temperatura koje su najavljene za naredna dva jutra, i smatra da tren...
Javna rasprava o studiji zaštite Ovčarsko-kablarske klisure

Javna rasprava o studiji zaštite Ovčarsko-kablarske klisure

U sali  Skupštine grada Čačka sutra, 7. aprila biće održana javna rasprava o nacrtu o nacrtu uredbe o proglašenju i studiji zaštite predela izuzetnih odlika “Ovčarsko-kablarska klisura“. Rasprava će početi u 12 sati i u njoj će učestvovati predstavnici Ministarstva za zaštitu ...
U prva tri dana Nove godine u Gornjem Milanovcu rođene tri bebe

U prva tri dana Nove godine u Gornjem Milanovcu rođene tri bebe

Foto: J. V. Prva beba rođena u gornjomilanovačkom porodilištu u 2022. godini je Vasilije Đorović. Mama Valentina porodila se prvog januara oko 18 časova i na svet donela dečaka teškog četiri kilograma i 100 grama. Nju je posetio Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac i uruč...