U kovid bolnici još tri smrtna ishoda, broj novozaraženih u okrugu konačno spao ispod 100

nov 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminuli su su dve žene i muškarac iz Čačka starosti 79, 80 i 80 godina. 
U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 229 pacijenata iz Moravičkog okruga – 164 iz Čačka, 36 iz Ivanjice, 26 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 107 pacijenata, jedan manje nego juče. U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro ih je otpušteno na kućno lečenje.
Na pedijatriji je hospitalizovano dvoje kovid pozitivne dece, a na odeljenju ginekologije jedna trudnica obolela od korone.
U respiratornom centru leči se 12 bolesnika, od kojih su tri priključena na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 76 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 37 prvih i 56 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 406 osoba, od kojih 97 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 227 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 45, iz Gornjeg Milanovca od 84 uzorka pozitivnih je 23, iz Lučana od 34 uzorka pozitivnih je 6 i iz Ivanjice od 61 uzorka pozitivnih je 23. 
Juče je vakcinisano 369 Čačana, od toga 36 je primilo prvu dozu, 62 je revakcinisano. Treću, buster dozu je primio 271 žitelj grada na Moravi. 

spijunka.rs

Darovi za prvu bebu i majku

Darovi za prvu bebu i majku

Foto: Grad Čačak ČAČAK – Prva beba u 2022. godini – Vukan Jovanović, rođen 1. januara u 2:45 časova,dobila je poklon Grada Čačka – dukat Beli Anđeo, dok je njegova mama Milica Jovanović iz Čačka dobila  vaučer (poklon karticu iz “Akse”) u vrednosti...
Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

ČAČAK – OD četvrtka 15. aprila u Ljubiću ponovo radi Kvantaška pijaca. Pijačna vreva jutros je izostala, kako zbog hladnog vremena, tako i zbog epidemioloških mera, zbog kojih je i kupaca i prodavaca bilo manje no inače. Prema informacijama iz JKP „Komunalac“ Kvantaška pij...