U kovid bolnici još tri smrtna ishoda, broj novozaraženih u okrugu konačno spao ispod 100

nov 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminuli su su dve žene i muškarac iz Čačka starosti 79, 80 i 80 godina. 
U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 229 pacijenata iz Moravičkog okruga – 164 iz Čačka, 36 iz Ivanjice, 26 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 107 pacijenata, jedan manje nego juče. U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro ih je otpušteno na kućno lečenje.
Na pedijatriji je hospitalizovano dvoje kovid pozitivne dece, a na odeljenju ginekologije jedna trudnica obolela od korone.
U respiratornom centru leči se 12 bolesnika, od kojih su tri priključena na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 76 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 37 prvih i 56 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 406 osoba, od kojih 97 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 227 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 45, iz Gornjeg Milanovca od 84 uzorka pozitivnih je 23, iz Lučana od 34 uzorka pozitivnih je 6 i iz Ivanjice od 61 uzorka pozitivnih je 23. 
Juče je vakcinisano 369 Čačana, od toga 36 je primilo prvu dozu, 62 je revakcinisano. Treću, buster dozu je primio 271 žitelj grada na Moravi. 

spijunka.rs

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

U vojnoj fabrici Sloboda došlo je do eksplozije. Kako nezvanično saznajemo, eksplozija se dogodila u magacinu topovskih granata. Jake detonacije koje su počele oko 01:30 probudile u čačane i veliki broj ljudi je na ulicama. Petnaestak minuta nakon eksplozije, policija je udaljila gradjane i...

Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

U ponedeljak, 13. septembra, sa radom će početi novi Dom za stara i odrasla lica „Savinac. Smešten je u takovskom kraju, u zaseoku Savinac, okružen šumama i rekom Dičinom, komforan i moderno opremljen  Nakon nekoliko meseci rekonstrukcije i opremanja zgrade, Dom za stara i odrasla lica ...
Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici u Čačku, opada broj pregleda u kovid ambulanti ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, žena iz Čačka starosti 66 i muškarac iz Lučana od 78 godina. U kovid paviljonima trenutno je hospitaliz...