Čačak dobio četvrtu privatnu predškolsku ustanovu

dec 1, 2021 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: GU Čačak

Danas je u Ljubiću otvoren novi vrtić, u vlasništvu porodice Radulović. Funkcionalan objekat opremljen je u skladu sa najnovijim osnovama vaspitno-obrazovnog programa.

Vrtić „Čudesna šuma“ ima kapacitet za prijem 200 mališana, o kojima će brinuti stručno osoblje i svi zaposleni.

Ovo je četvrta privatna predškolska ustanova u našem gradu. Na ovaj način stvoreni su uslovi za boravak i srećno odrastanje za 1.200 mališana u privatnim ustanovama, za koje je Grad u ovoj godini izdvojio 156 miliona dinara.

U predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Čačak, „Radost“ i „Moje detinjstvo“, boravi više od 3.200 dece, a Grad će nastaviti sa izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih vrtića. Ukupna ulaganja za ove potrebe naših najmlađih sugrađana iznosiće više od jedne milijarde dinara u 2022. godini.

spijunka.rs

Od Tornika tri gondole vode na tri strane

Od Tornika tri gondole vode na tri strane

– Očekujemo da će sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zaltiborskog vrha Tornik do Pribojske Banje biti spremna do kraja ove, i da ćemo u gradnju krenuti već početkom sledeće godine, a rok za završetak je godinu dana od početka radova – izjavio je predsednik Opštine Čajetina ...
Prigodnom svečanošću obeležen Dan grada, dodeljene Decembarske nagrade

Prigodnom svečanošću obeležen Dan grada, dodeljene Decembarske nagrade

Foto: GU ČA Svečanom sednicom Skupštine Grada, u velikoj sali Doma kulture, danas je obeležen 18. decembar – Dan Grada Čačka. Pored brojnih predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova, poslanika republičkog i odbornika gra...