U čačanskoj kovid bolnici broj pacijenata prepolovljen, za 24 sata četiri smrtna ishoda

dec 2, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dva muškarca iz Ivanjice i po jedan iz Čačka i Lučana.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 75 pacijenata šest manje nego juče.U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna pozitivna porodilja.

U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, od čega je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 65 pregleda, od čega 26 prvih. Dan pre toga bilo je 78 prvih i 43 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 366 osoba, od kojih 59 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 191 uzorka iz Čačka pozitivnih je 31, iz Gornjeg Milanovca od 86 pozitivnih je 14, iz Lučana od 36 uzorka pozitivnih je osam i iz Ivanjice od 53 uzorka pozitivnih je šest.

Juče je vakcinisano 346 Čačana, od toga 26 je primilo prvu dozu, 77 je revakcinisano, a 243 je cepljeno trećom dozom vakcine.

Spijunka

Nevreme stiglo u Srbiju

Nevreme stiglo u Srbiju

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče (22.07.) očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada (> 5 cm u pre...
До петка траје пријава за пописиваче

До петка траје пријава за пописиваче

Републички завод за статистику упућује јавни позив свим заинтересованим грађанима да се пријаве за посао пописивача у Попису становништва, домаћинстава и станова...
Aleksandar Vinić novi predsednik SOČ-a

Aleksandar Vinić novi predsednik SOČ-a

Foto: Meta FB Novi predsednik Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) je Aleksandar Vinić, nastavnik u OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini, odlučeno je na redovnoj skupštini ove organizacije. Prilikom izbora Vinić je dobio 35 glasova, a Vladimir Adžić, kome je istekao mandat 22. Nezva...