U čačanskoj kovid bolnici broj pacijenata prepolovljen, za 24 sata četiri smrtna ishoda

dec 2, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dva muškarca iz Ivanjice i po jedan iz Čačka i Lučana.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 75 pacijenata šest manje nego juče.U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna pozitivna porodilja.

U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, od čega je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 65 pregleda, od čega 26 prvih. Dan pre toga bilo je 78 prvih i 43 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 366 osoba, od kojih 59 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 191 uzorka iz Čačka pozitivnih je 31, iz Gornjeg Milanovca od 86 pozitivnih je 14, iz Lučana od 36 uzorka pozitivnih je osam i iz Ivanjice od 53 uzorka pozitivnih je šest.

Juče je vakcinisano 346 Čačana, od toga 26 je primilo prvu dozu, 77 je revakcinisano, a 243 je cepljeno trećom dozom vakcine.

Spijunka

Otkazana akcija suzbijanja komaraca u Čačku

Otkazana akcija suzbijanja komaraca u Čačku

Za danas zakazana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca zaprašivanjem iz vozila sa zemlje, jutros je, na inicijativu rukovodstva preduzeća „Visan“, otkazana. Prema najnovijim vremenskim prognozama, koje se u značajnoj meri razlikuju od onih objavljenih sredinom sedmice, za popodne se na p...
Javna rasprava o studiji zaštite Ovčarsko-kablarske klisure

Javna rasprava o studiji zaštite Ovčarsko-kablarske klisure

U sali  Skupštine grada Čačka sutra, 7. aprila biće održana javna rasprava o nacrtu o nacrtu uredbe o proglašenju i studiji zaštite predela izuzetnih odlika “Ovčarsko-kablarska klisura“. Rasprava će početi u 12 sati i u njoj će učestvovati predstavnici Ministarstva za zaštitu ...