U čačanskoj kovid bolnici broj pacijenata prepolovljen, za 24 sata četiri smrtna ishoda

dec 2, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dva muškarca iz Ivanjice i po jedan iz Čačka i Lučana.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 75 pacijenata šest manje nego juče.U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna pozitivna porodilja.

U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, od čega je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 65 pregleda, od čega 26 prvih. Dan pre toga bilo je 78 prvih i 43 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 366 osoba, od kojih 59 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 191 uzorka iz Čačka pozitivnih je 31, iz Gornjeg Milanovca od 86 pozitivnih je 14, iz Lučana od 36 uzorka pozitivnih je osam i iz Ivanjice od 53 uzorka pozitivnih je šest.

Juče je vakcinisano 346 Čačana, od toga 26 je primilo prvu dozu, 77 je revakcinisano, a 243 je cepljeno trećom dozom vakcine.

Spijunka

Demineri sutra ponovo u vojnoj fabrici Sloboda

Demineri sutra ponovo u vojnoj fabrici Sloboda

U kompaniji „Sloboda“, sutra 10. septembra, ponovo će boraviti specijalizovane deminerske jedinice Tehničko remontnog zavoda Kragujevac i uništavaće neeksplodirana ubojita sredstva, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića. "Ovim putem obaveštavamo sugrađane da, ukoliko...