Tri smrtna ishoda u čačanskoj kovid bolnici, novozaraženih sve manje

dec 3, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka starosti 74, 81 i 87 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 251 pacijent iz Moravičkog okruga – 181 iz Čačka, 38 iz Ivanjice, 29 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 69 pacijenata, šest manje nego juče. Organizovana su tri transporta u zdravstvene ustanove u Kragujevac, Ivanjicu i Soko Banju.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna porodilja obolela od korone. U respiratornom centru leči se devet bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 75 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 26 prvih i 38 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 367 osoba, od kojih 53 ima pozitivan nalaz antigen ili PCR testa.
Od 208 uzorka iz Čačka pozitivnih je 29, iz Gornjeg Milanovca od 79 uzoraka pozitivnih je 12, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 12 i iz Ivanjice od 48 uzorka pozitivnih nema. 
Juče je vakcinisano 293 Čačana, od toga 42 je primilo je prvu dozu, 41 drugu, a 210 treću dozu vakcine.

Spijunka.rs

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

ČAČAK – Stanari zgrade u Nemanjinoj ulici od broja 62 do 76 u centru Čačka imaju nesvakidašnji problem. Naime oni od početka grejne sezone na poslednja dva sprata nemaju grejanje, jer voda iz sistema bukvalno svaki dan misteriozno nestaje. Zaposleni iz JKP „Grejanje“ često d...
Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

ČAČAK – Nakon serije skandaloznih događaja, u Crvenom krstu (CK) u Čačku sutra će biti održana sednica Upravnog odbora ove organizacije i to u prisustvu čelnika CK Republike Srbije. Sednicu je sazvala dr Nada Lazović, nekadašnja potpredsednica Upravnog odbora (UO), koja je nedavno da...