Tri smrtna ishoda u čačanskoj kovid bolnici, novozaraženih sve manje

dec 3, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka


ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka starosti 74, 81 i 87 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 251 pacijent iz Moravičkog okruga – 181 iz Čačka, 38 iz Ivanjice, 29 iz Lučana i dva iz Gornjeg Milanovca.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 69 pacijenata, šest manje nego juče. Organizovana su tri transporta u zdravstvene ustanove u Kragujevac, Ivanjicu i Soko Banju.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna porodilja obolela od korone. U respiratornom centru leči se devet bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 75 pregleda, od čega 36 prvih. Dan pre toga bilo je 26 prvih i 38 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 367 osoba, od kojih 53 ima pozitivan nalaz antigen ili PCR testa.
Od 208 uzorka iz Čačka pozitivnih je 29, iz Gornjeg Milanovca od 79 uzoraka pozitivnih je 12, iz Lučana od 41 uzorka pozitivnih je 12 i iz Ivanjice od 48 uzorka pozitivnih nema. 
Juče je vakcinisano 293 Čačana, od toga 42 je primilo je prvu dozu, 41 drugu, a 210 treću dozu vakcine.

Spijunka.rs

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...
Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

ČAČAK – OD četvrtka 15. aprila u Ljubiću ponovo radi Kvantaška pijaca. Pijačna vreva jutros je izostala, kako zbog hladnog vremena, tako i zbog epidemioloških mera, zbog kojih je i kupaca i prodavaca bilo manje no inače. Prema informacijama iz JKP „Komunalac“ Kvantaška pij...
Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK- TUŽBA za zlostavljanje na radu, razbijena glava zaposlenog u Crvenom krstu, zahtev vladajuće partiije da se policija uključi u rešavanje slučaja napada na odbornika, konačno su naterali najviši organ upravljanja u čačanskom Crvenom krstu da sazove hitnu sednicu. Predsednica Đena V...