Građani blokirali Ibarsku magistralu u Preljini

dec 4, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka.rs

Nekoliko stotina građana čačanskog i milanovačkog kraja blokirali su danas Ibarsku magistralu u Preljini. Saobraćaj je obustavljen u 14 časova, nekoliko stotina metara ispred petlje auto-puta „Miloš veliki“.

Foto: Spijunka.rs

Kroz blokadu mogu da prođu vozila Hitne pomoći. Na protestu okupljenih, mogu se čuti uzvici „ne damo dedovinu“, „poništite zakon o eksproprijaciji“, „Rio Tinto marš iz Srbije“.

Foto: Spijunka.rs

Prema najavama organizatora, blokada bi trebalo da traje do 15 časova. Međutim, kako se maločas moglo čuti, prekid saobraćaja bi mogao trajati i duže, u zavisnosti od dešavanja u drugim gradovima Srbije.

Spijunka.rs

Važno saopštenje:

Važno saopštenje:

U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji ,,Sloboda“ nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije ...
Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Foto: GU Čačak U okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a finansira Evropska unija, otvorena su tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera a...