Troje Čačana izgubilo bitku sa koronom, juče 17 novozaraženih

dec 6, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK –  Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Bitku sa koronom izgubili su dve žene i muškarac iz Čačka. U četvrtom talasu pandemije u čačanskoj kovid bolnici preminulo je 258 pacijenata iz Moravičkog okruga – 185 iz Čačka, 38 iz Ivanjice, 31 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.

Na svim odeljenjima kovid bolnice, hospitalizovana su 54 pacijenta.  U respiratornom centru smešteno je sedam bolesnika, jedan je na respiratoru. U protekla 24 časa bio je prijem četiri i otpust pet pacijenata. 

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 40 pregleda, od čega su 23 prvi. Dan pre toga bilo je 14 prvih i 29 kontrolnih pregleda. 

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu testirane su 153 osobe od kojih 17 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.Od 69 uzoraka iz Čačka pozitivnih je osam, iz Gornjeg Milanovca od 58 uzoraka pozitivnih je šest, iz Lučana od 13 uzoraka pozitivan je 1 i iz Ivanjice od 13 uzoraka pozitivnia su dva nalaza.  
Juče je vakcinisano 87 Čačana, od toga dvoje je primilo je prvu dozu, 30 je revakcinisano, a 55 je primilo treću dozu vakcine.

Spijunka.rs

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

foto: cajetina.org Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15,00 časova na Kraljevom trgu. Re...
SC „Mladost“ pomaže lečenje male Nađe

SC „Mladost“ pomaže lečenje male Nađe

Foto: SC Mladost ČAČAK – Na inicijativu Sportskog centra “Mladost“, a uz saradnju sa Fudbalskim savezom grada Čačka ove godine se organizuje prvi “Gradski turnir u malom fudbalu“.  Turnir je hunamitarnog karaktera i SC „Mladost“ želi da pomogne maloj N...