Troje Čačana izgubilo bitku sa koronom, juče 17 novozaraženih

dec 6, 2021 | Društvo | 0 Komentara

ČAČAK –  Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Bitku sa koronom izgubili su dve žene i muškarac iz Čačka. U četvrtom talasu pandemije u čačanskoj kovid bolnici preminulo je 258 pacijenata iz Moravičkog okruga – 185 iz Čačka, 38 iz Ivanjice, 31 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.

Na svim odeljenjima kovid bolnice, hospitalizovana su 54 pacijenta.  U respiratornom centru smešteno je sedam bolesnika, jedan je na respiratoru. U protekla 24 časa bio je prijem četiri i otpust pet pacijenata. 

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 40 pregleda, od čega su 23 prvi. Dan pre toga bilo je 14 prvih i 29 kontrolnih pregleda. 

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu testirane su 153 osobe od kojih 17 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.Od 69 uzoraka iz Čačka pozitivnih je osam, iz Gornjeg Milanovca od 58 uzoraka pozitivnih je šest, iz Lučana od 13 uzoraka pozitivan je 1 i iz Ivanjice od 13 uzoraka pozitivnia su dva nalaza.  
Juče je vakcinisano 87 Čačana, od toga dvoje je primilo je prvu dozu, 30 je revakcinisano, a 55 je primilo treću dozu vakcine.

Spijunka.rs

Građani blokirali Ibarsku magistralu u Preljini

Građani blokirali Ibarsku magistralu u Preljini

Foto: Spijunka.rs Nekoliko stotina građana čačanskog i milanovačkog kraja blokirali su danas Ibarsku magistralu u Preljini. Saobraćaj je obustavljen u 14 časova, nekoliko stotina metara ispred petlje auto-puta „Miloš veliki“. Kroz blokadu mogu da prođu vozila Hitne pomoći. Na pr...
Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka ...