U Gornjem Milanovcu 52 domaćinstva dobila sredstva za energetsku sanaciju kuća i stanova

dec 9, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: J. V. OU GM


GORNJI MILANOVAC – Gornjomilanovčani,  koji su su ostvarili pravo na korišćenje podsticajnih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, danas su sa opštinskim rukovodstvom potpisali o korišćenju sredstava.

 Na Javni poziv koji je Opštinska uprava objavila 23.jula 2021.godine, prijavilo se  83 Milanovčana, od kojih je 52 ispunilo uslove, čime su stekli pravo da postanu direktni korisnici sredstava izdvojenih za program mera energetske efikasnosti.

J.V. Opštinska uprava GM


– Opština Gornji Milanovac već nekoliko godina opredeljuje značajna sredstva za energetsku sanaciju stambenih objekata. Prvenstveno smo bili orijentisani na zgrade za kolektivno stanovanje, pošto su neki od tih objekata građeni i pre više od 50 godina. Kada je Ministarstvo izašlo sa planom da se ulaže i u jedinice individualnog stanovanja, za tu namenu smo izdvojili 4 miliona dinara, a ukupan budžet za sprovođenje mera energetske sanacije stambenih zgrada i porodičnih kuća i stanova je 12 miliona dinara. Danas smo uručili 52 ugovora. Sredstva kojima smo raspolagali nisu mogla da pokriju zahteve svih zainteresovanih sugrađana. Ovo nam je bila probna godina za individualna domaćinstva, tako da ćemo se u budućnosti potruditi da svima izađemo u susret i da povećamo budžet. Pored same uštede koju će građani osetiti na svojim računima za utrošenu energiju, što je, kada se uradi potpuna sanacija, preko 30 posto, imaćemo i značajan ekološki efekat, jer ćemo trošiti manje energenata. Važno je da građani shvate da je sve što radimo u zajedničkom interesu svih nas koji živimo na  području opštine. Trudićemo se da i dalje kroz razne subvencije,akcije i razgovore sa sugrađanima dođemo do čistije i zdravije životne sredine – rekao je Kovačević.

J.V. Opštinska uprava GM


Kovačević je podsetio da Opština Gornji Milanovac godinama radi na unapređenju životne sredine, čemu doprinosi redovno odvoženje smeća sa seoskog područja, selektivno odlaganje otpada, zatim  izgradnja kotlarnice na biomasu  i gas, koja će početi naredne godine.

J.V. Opštinska uprava GM


Novčana sredstva koja su Ugovorima opredeljena korisnicima za meru energetske sanacije biće uplaćena na njihove tekuće račune u narednih sedam dana.

Spijunka.rs

Dostupan uvid u birački spisak opštine Gornji Milanovac

Dostupan uvid u birački spisak opštine Gornji Milanovac

Foto: Opštinska uprava GM GORNJI MILANOVAC – Opštinska uprava Gornjeg Milanovca obaveštava sve sugrađane izlaže na uvid deo biračkog spiska za područje opštine Gornji Milanovac. Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog...
Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

U ponedeljak, 13. septembra, sa radom će početi novi Dom za stara i odrasla lica „Savinac. Smešten je u takovskom kraju, u zaseoku Savinac, okružen šumama i rekom Dičinom, komforan i moderno opremljen  Nakon nekoliko meseci rekonstrukcije i opremanja zgrade, Dom za stara i odrasla lica ...
Kamiondžije strahuju od pljački, noć provode zaključani u kabinama

Kamiondžije strahuju od pljački, noć provode zaključani u kabinama

Granični prelaz Đakovo – privatna arhiva Srpski vozači kamiona koji su već šesti dan zarobljeni u Ukrajini na graničnom prelazu Đakovo tvrde da na terminalima gde oni čekaju nema žena i dece koji beže iz ove zemlje. Vozači demantuju ukrajinskog zvaničnika u Beogradu koji tvrdi da s...