Zaposleni u čačanskom zdravstvu konačno mogu da koriste godišnje odmore, korona posustaje

dec 9, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: spijunka


ČAČAK – Zaposleni u čačanskom zdravstvu konačno mogu da koriste godišnje odmore, jer se pandemija virusa korona u Čačku ali i u Moravičkom okrugu smiruje.

Direktor Opšte bolnice Čačak dr Miroslav Sretenović je izjavio da se u narednim danima planira i zatvaranje kovid paviljona i njihovo vraćanje u pređašnju funkciju radi lečenja nekovid pacijenata.

– Osoblje bolnice je od ponedeljka ponovo počelo da koristi godišnje odmore, a reč je o odmorima još iz 2020. godine. Ovaj period je zaista bio prenapregnut i sa fizičkog, ali i sa prishičkog aspekta, jer su zdravstveni radnici bili pod stalnim stresom. Sada sve zavisi od virusa. Kako nam on bude dozvoljavao, tako ćemo se i ponašati i organizovati. Nadamo se relaksaciji situacije – rekao je dr Sretenović.
U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 50 pacijenta, isto koliko i juče. U sredu nije bilo smrtnih ishoda od posledica korona infekcije, saopštili su iz Radnog tima za praćenje šitenja virusa korona u Čačku.Ove nedelje prvi put nakon četiri meseca nije bio nijedan prijem u čačansku kovid bolnicu, tačnije u sredu.
U protekla 24 sata primljena su tri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje.
U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 37 pregleda, od čega 14 prvih. Dan pre toga bilo je 17 prvih i 20 kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu su  testirane 333 od kojih 49 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 199 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 27, iz Gornjeg Milanovca od 68 testiranih pozitivnih je osam, iz Lučana od 28 uzoraka pozitivnih je osam i iz Ivanjice od 38 uzoraka pozitivnih je šestoro. 
Juče je vakcinisano 243 Čačana, od toga 31 je primio prvu dozu, 38 drugu, a 174 treću dozu vakcine.

Spijunka.rs

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Č...
NA KOVID ODELjENjIMA PREMINULO TROJE

NA KOVID ODELjENjIMA PREMINULO TROJE

ČAČAK – JOŠ troje pacijenata preminulo je na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice. Reč je o Čačaninu K.M. (71), pacijentkinji V.R. (68) iz Arilja i Ć.P. (52) iz Lučana.Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 136 p...