Snega najviše u jeličkim selima i na Kablaru, gradske saobraćajnice prohodne

dec 13, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: GU Čačak

ČAČAK – Od nedelje sve ekipe javno komunalnih čačanskih preduzeća „Komunalac“, „Gradsko zelenilo“ i „Moravac“, su na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom, uključujući i svoje podizvođače. Za sada nema neprohodnih i zavejanih saobraćajnica.

U planinskim krajevima sneg je dostigao visinu i više od 50 santimetara, a na pojedinim mestima vetar je napravio nanose i do jednog metra. Kako ističu nadležni, sneg je bio veoma vlažan, što je uticalo na otežano uklanjanje sa kolovoza. Najteža situacija je u jeličkim selima Brezovice, Ježevica i Premeća, kao i na Kablaru.

Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika, najteža situacija je bila u jeličkom selu Brezovica, gde su snežni smetovi na putu dostizali visinu jednog metra, pa je čišćenje te saobraćajnice bilo otežano. od je dodao da su na gradskom području očišćene sve saobraćajnice, ali na kolovozu ima raskvašenog snega, pa se vozačima preporučuje oprez u vožnji.

Budžetom Grada Čačka za Program zimskog održavanja puteva, gradskih saobraćajnica i javnih površina u gradu, kao i nabavku industrijske soli, opredeljeno je 53 miliona dinara.

Čačanske kamiondžije zarobljene u Ukrajini, nestaje im hrane i goriva

Čačanske kamiondžije zarobljene u Ukrajini, nestaje im hrane i goriva

Foto: Granični prelaz Đakovo – privatna arhiva Na ukrajinsko-rumunskoj granici Đakovo već nekoliko dana zarobljeno je oko 50 srpskih kamiona. Vozačima teretnjaka nije dozvoljeno da sa kamionima prepunim robe napuste teritoriju Ukrajine. Sličnu sudbinu dele i njihove kolege na graničnom ...
Slede sankcije i kadrovske promene u CK Čačak

Slede sankcije i kadrovske promene u CK Čačak

ČAČAK – Zbog brojnih problema u čačanskom Crvenom krstu (CK) juče je održan sastanak predstavnika CK Republike Srbije, čelnika grada i potpredsednice Upravnog odbora ove humanitarne organizacije u Čačku, dr Nade Lazović koja je podnela, pa povukla ostavku na tu funkciju. Podsećamo, ...