Pet miliona dinara za razvoj seoskog turizma u Gornjem Milanovcu

dec 14, 2021 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: OU GM J.V.

GORNJI MILANOVAC – Danas su uručeni ugovori za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na području opštine Gornji Milanovac. Ova lokalna samouprava je ove godine iz budžeta u ovu svrhu izdvojila ukupno pet miliona dinara i na taj način izašla u susret svim prijavljenim vlasnicima gazdinstava koji se bave seoskim turizmom.

Opština Gornji Milanovac u budžetu za 2021. godinu prvobitno izdvojila 3,5 miliona dinara za finansiranje projekata u seoskom turizmu.

Foto: OU GM J.V.

“Ono što smo uvideli tokom prijave je to da smo imali više prijavljenih nego raspoloživih sredstava – ukupno 31 gazdinstvo je podnelo prijavu, pa smo izašli pred Opštinsko veće sa predlogom da se doda novac u te svrhe. Obezbeđeno je još milion i po, tako da smo danas potpisali ugovore u vrednosti od pet miliona sa svima koji su u toku ove godine izvodili građevinske radove na svojim gazdinstvima, tako da će im novac leći na račune do kraja godine” izjavio je Dejan Kovačević, predsednik ove opštine.

On je istakao da je zadovoljan što iz godine u godinu ljudi iskazuju sve veće interesovanje za bavljenje ovom delatnošću i naglasio da Gornji Milanovac i te kako ima šta da ponudi kada je seoski turizam u pitanju.

“Uvideli smo da je razvoj turizma baziran na tri lokacije: Pranjani, Takovo i Rudnik i to je ono što ćemo razvijati u punom kapacitetu”, kazao je Kovačević.

Otkazana sednica Upravnog odbora Crvenog krsta u Čačku

Otkazana sednica Upravnog odbora Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – Sednica Upravnog odbora Crvenog krsta u Čačku, koja je trebalo da se održi večeras, je otkazana. Na ovoj sednici je trebalo da bude reči o tužbama sedmoro zaposlenih koji su sekretarku čačanskog CK Biljanu Davidović, tužili za zlostavljanje na radu, kao i o drugim goru...
SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

ČAČAK – V.D. direktora Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović ocenio je pojavu aprilskog snega i mrazeva kao najkritičniju za kajsiju koja je u punom cvatu.  On je dodao da  se sada najviše strahuje od temperatura koje su najavljene za naredna dva jutra, i smatra da tren...

ĐENA VASILIĆ PODNELA OSTAVKU

Pored Vasilićke, ostavku podnela i njena potrpredsednica dr Nada Lazović ČAČAK – PREVIRANJA u čačanskom Crvenom krstu ne prestaju. Nakon tužbe sedmoro radnika ove humanitarne organizacije protiv sekretarke Biljane Davidović za mobing i posle fizičkog obračuna dvojice zaposlenih – Petra...