Pet miliona dinara za razvoj seoskog turizma u Gornjem Milanovcu

dec 14, 2021 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: OU GM J.V.

GORNJI MILANOVAC – Danas su uručeni ugovori za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na području opštine Gornji Milanovac. Ova lokalna samouprava je ove godine iz budžeta u ovu svrhu izdvojila ukupno pet miliona dinara i na taj način izašla u susret svim prijavljenim vlasnicima gazdinstava koji se bave seoskim turizmom.

Opština Gornji Milanovac u budžetu za 2021. godinu prvobitno izdvojila 3,5 miliona dinara za finansiranje projekata u seoskom turizmu.

Foto: OU GM J.V.

“Ono što smo uvideli tokom prijave je to da smo imali više prijavljenih nego raspoloživih sredstava – ukupno 31 gazdinstvo je podnelo prijavu, pa smo izašli pred Opštinsko veće sa predlogom da se doda novac u te svrhe. Obezbeđeno je još milion i po, tako da smo danas potpisali ugovore u vrednosti od pet miliona sa svima koji su u toku ove godine izvodili građevinske radove na svojim gazdinstvima, tako da će im novac leći na račune do kraja godine” izjavio je Dejan Kovačević, predsednik ove opštine.

On je istakao da je zadovoljan što iz godine u godinu ljudi iskazuju sve veće interesovanje za bavljenje ovom delatnošću i naglasio da Gornji Milanovac i te kako ima šta da ponudi kada je seoski turizam u pitanju.

“Uvideli smo da je razvoj turizma baziran na tri lokacije: Pranjani, Takovo i Rudnik i to je ono što ćemo razvijati u punom kapacitetu”, kazao je Kovačević.

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...