Pet miliona dinara za razvoj seoskog turizma u Gornjem Milanovcu

dec 14, 2021 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: OU GM J.V.

GORNJI MILANOVAC – Danas su uručeni ugovori za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na području opštine Gornji Milanovac. Ova lokalna samouprava je ove godine iz budžeta u ovu svrhu izdvojila ukupno pet miliona dinara i na taj način izašla u susret svim prijavljenim vlasnicima gazdinstava koji se bave seoskim turizmom.

Opština Gornji Milanovac u budžetu za 2021. godinu prvobitno izdvojila 3,5 miliona dinara za finansiranje projekata u seoskom turizmu.

Foto: OU GM J.V.

“Ono što smo uvideli tokom prijave je to da smo imali više prijavljenih nego raspoloživih sredstava – ukupno 31 gazdinstvo je podnelo prijavu, pa smo izašli pred Opštinsko veće sa predlogom da se doda novac u te svrhe. Obezbeđeno je još milion i po, tako da smo danas potpisali ugovore u vrednosti od pet miliona sa svima koji su u toku ove godine izvodili građevinske radove na svojim gazdinstvima, tako da će im novac leći na račune do kraja godine” izjavio je Dejan Kovačević, predsednik ove opštine.

On je istakao da je zadovoljan što iz godine u godinu ljudi iskazuju sve veće interesovanje za bavljenje ovom delatnošću i naglasio da Gornji Milanovac i te kako ima šta da ponudi kada je seoski turizam u pitanju.

“Uvideli smo da je razvoj turizma baziran na tri lokacije: Pranjani, Takovo i Rudnik i to je ono što ćemo razvijati u punom kapacitetu”, kazao je Kovačević.

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

Na gradskom trgu u Cacku u subotu 27.11. u periodu od 11 do 17h bice odrzan humanitarni bazar za Djurdju Maksimovic iz Cacka u cilju prikupljanja novcanih sredstava za njeno lecenje.Dodjite da zajednickim snagama i uz lepo druzenje budemo korak blize Djurdjinom bezbriznom detinjstvu.Pozvani su svi k...
Divlje životinje se odomaćile u prigradskim naseljima

Divlje životinje se odomaćile u prigradskim naseljima

ČAČAK – U naseljima na obodu grada na Moravi meštani sve češće susreću divlje životinje, koje se bez imalo straha šetaju kraj njihovih domova. Lisice, šakali, kune, jazavci, fazani, ježevi, pa i zmije otrovnice viđaju se skoro svakodnevno u Jezdini, Loznici, Topalovom brdu, u ljubićsk...