Oglasilo se čačansko Osnovno javno tužilaštvo, za nasilnika iz Zablaća traže 5,3 godine robije i kaznu od 100.000 dinara

dec 16, 2021 | Hronika | 0 Komentara

Foto: OJT Čačak

Nakon podizanja optužnice protiv Gorana V. (31) iz Zablaća kod Čačka koji je zverski prebio suprugu Nikoliju, oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku.
U odgovorima koje su tražili novinari stoji da se Goranu stavlja na teret krivično delo nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda prema supruzi Nikoliji i krivično delo nasilje u porodici na štetu njegove majke Stoje.


„Optužnica protiv Gorana V. podignuta je 26. novembra ove godine, nepuna tri meseca nakon premlaćivanja, koje je zgrozilo srpsku javnost.Navedenim optužnim predlogom ovo Tužilaštvo je predložilo da Osnovni sud u Čačku okrivljenog oglasi krivim i osudi ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju pet godina i tri meseca i novčanu kaznu i uznosu od 100.000 dinara. Istovremeno da mu sud izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa – navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, kojim inače rukovodi tužilac Jasmina Lazović.


Irena Ilić advokatica prebijene Nikolije kaže da osim što one nisu zadovoljne optužnicom za koju misle da je preblaga, ističe da se sa pokretanjem optužnice poranilo, jer brojni dokazni postupci još uvek nisu završeni.

„Upravo zbog toga što tužilaštvo preuranjeno i bez dovojno prikupljenih dokaza podiže optužne akte, ostavlja se prostor sudovima da zbog nedostatka dokaza donose oslobađajuće presude – izjavila je Irena Ilić.


Podsećamo, Nikoliju je suprug, sa kojim ima četvoro dece, tokom noći zverski izubijao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, otkinuo joj deo uveta, izlomio rebra i naneo druge povrede nakon čega je golu bacio pored kontejnera. Nesrećnu ženu bez svesti su sutradan našle komšije, misleći da je reč o lešu nekakve uginule životinje.


Prvo ročište koje će voditi sudija Darko Maković, zakazano je pred Osnovnim sudom u Čačku za utorak 21.decembar ove godine.

Spijunka.rs

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

Foto: Špijunka Nakon odlaganja prvog ovogodišnjeg suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Čačka zaprašivanjem iz vozila sa zemlje, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, novi termin je petak, 1. jul, u vremenu od 19 do 22 sata. Trenutna vremenska prognoza za taj dan je povoljna. Kor...
JOŠ ČETIRI SMRTNA ISHODA U ČAČKU, NA LEČENJU 139 KOVID PACIJENATA

JOŠ ČETIRI SMRTNA ISHODA U ČAČKU, NA LEČENJU 139 KOVID PACIJENATA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula su još četiri pacijenata, tri iz Čačka starosne dobi 53, 71 i 83 godine i jednoj iz Ivanjice (68). Dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku. Foto: Špijunka.rs U...
Od uvođenja kovid propusnica raste broj vakcinisanih u Čačku

Od uvođenja kovid propusnica raste broj vakcinisanih u Čačku

Foto: spijunka ČAČAK – Za razliku od vremena pre uvođenja kovid propusnica, broj vakcinisanih u Čačku je u novembru značajno uvećan.  Prema podacima Radnog tima za praćenje virusa korona, prvom dozom nekog od četiri dostupna cepiva u septembru je imunizovano 1.552 Čačana, a mes...