Oglasilo se čačansko Osnovno javno tužilaštvo, za nasilnika iz Zablaća traže 5,3 godine robije i kaznu od 100.000 dinara

dec 16, 2021 | Hronika | 0 Komentara

Foto: OJT Čačak

Nakon podizanja optužnice protiv Gorana V. (31) iz Zablaća kod Čačka koji je zverski prebio suprugu Nikoliju, oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku.
U odgovorima koje su tražili novinari stoji da se Goranu stavlja na teret krivično delo nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda prema supruzi Nikoliji i krivično delo nasilje u porodici na štetu njegove majke Stoje.


„Optužnica protiv Gorana V. podignuta je 26. novembra ove godine, nepuna tri meseca nakon premlaćivanja, koje je zgrozilo srpsku javnost.Navedenim optužnim predlogom ovo Tužilaštvo je predložilo da Osnovni sud u Čačku okrivljenog oglasi krivim i osudi ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju pet godina i tri meseca i novčanu kaznu i uznosu od 100.000 dinara. Istovremeno da mu sud izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa – navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, kojim inače rukovodi tužilac Jasmina Lazović.


Irena Ilić advokatica prebijene Nikolije kaže da osim što one nisu zadovoljne optužnicom za koju misle da je preblaga, ističe da se sa pokretanjem optužnice poranilo, jer brojni dokazni postupci još uvek nisu završeni.

„Upravo zbog toga što tužilaštvo preuranjeno i bez dovojno prikupljenih dokaza podiže optužne akte, ostavlja se prostor sudovima da zbog nedostatka dokaza donose oslobađajuće presude – izjavila je Irena Ilić.


Podsećamo, Nikoliju je suprug, sa kojim ima četvoro dece, tokom noći zverski izubijao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, otkinuo joj deo uveta, izlomio rebra i naneo druge povrede nakon čega je golu bacio pored kontejnera. Nesrećnu ženu bez svesti su sutradan našle komšije, misleći da je reč o lešu nekakve uginule životinje.


Prvo ročište koje će voditi sudija Darko Maković, zakazano je pred Osnovnim sudom u Čačku za utorak 21.decembar ove godine.

Spijunka.rs

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

GORNJI MILANOVAC – U kovid paviljonima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu za protekla 24 sata od posledica kovida preminuo je jedan pacijent. Na grudnom i odeljenju neurologije trenutno se leče 32 pacijenta, od kojih 29 ima pozitivan nalaz PCR testa. Prema navodina dr Predraga Šutića, v.d. dire...
Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Č...
TUŽBA PROTIV DAVIDOVIĆKE

TUŽBA PROTIV DAVIDOVIĆKE

ČAČAK – SEDMORO radnika Crvenog krsta u Čačku podnelo je tužbu Višem sudu u Čačku protiv sekretara ove humanitarne organizacije Biljane Davidović. Tužba zaposlenih u Crvenom krstu, kako saznaje ŠPIJUNKA, tereti Davidovićku za mobing. O detaljima tužbe i svim aktuelnim dešavanjima...