Turistička organizacija Čačka dobitnik prestižne nagrade „Turistički cvet“

dec 16, 2021 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: Fb TOČ

U zdanju „Madlenianum“ u Beogradu danas su uručene tradicionalne nagrade „Turistički cvet“, koje Turistička organizacija Srbije dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije.

Turistička organizacija Čačka dobitnik je nagrade „Turistički cvet“, za najbolju turističku organizaciju u Srbiji. Ova prestižna nagrada uručena je direktoru Turističke organizacije Čačka, Vojinu Jakovljeviću.

Na ovogodišnji konkurs za nagradu „Turistički cvet“ stigao je veliki broj prijava, a petočlani žiri i internet publika, odlučivali su o dobitnicima ove prestižne nagrade.

“Turistička organizacija Čačka je intenzivnim promotivnim aktivnostima i velikim brojem projektnih aktivnosti, koje su realizovane u prethodnom periodu, dokazala da je Čačak destinacija koja pruža kvalitetnu i raznovrsnu turističku ponudu i doprinosi razvoju i promociji turizma Srbije”, rekao je Jakovljević.

Program revitalizacije Predela izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“ pokrenut je na inicijativu Turističke organizacije Čačka.

Foto: Fb TOČ

“Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj ovog područja i odobrila sredstva kroz resorna ministarstva za realizaciju brojnih projekata: izgradnja pristaništa na jezeru Međuvršje, izgradnja centralnog trga u Ovčar Banji, izgradnja amfiteatra i parka u Ovčar Banji, izgradnja Prirodnjačkog centra u Ovčar Banji, rekonstrukcija puta do vrha Kablara, rekonstrukcija železničke stanice u Ovčar Banji. Ovim projektnim aktivnostima i dodatnim sadržajima u Ovčarsko-kablarskoj klisuri unapređena je turistička ponuda i omogućen razvoj različitih vidova turizma”, smatra direktor TOČ-a.

Iz Turističke organizacije Čačka dodaju da će nastaviti sa realizacijom promotivnih i projektnih aktivnosti, u cilju unapređenja i razvoja turističke ponude Čačka i promocije turizma Srbije.

Spijunka.rs

Zbog radova izmena režima saobraćaja u gradskoj zoni Čačka

Zbog radova izmena režima saobraćaja u gradskoj zoni Čačka

ČAČAK – U ponedeljak, 7. novembra, u okviru radova na nastavku izgradnje Bulevara vojvode Putnika, izvodiće se radovi na raskrsnici ulica Železničke i Lomine sa izmenjenim režimom saobraćaja. Izmena režima obuhvata obustavu saobraćaja u Lominoj ulici u zoni raskrsnice sa Železničkom uli...
U Čačku zbog štrajka prosvetara časovi skraćeni na pola sata

U Čačku zbog štrajka prosvetara časovi skraćeni na pola sata

Foto: FB SOČ U današnjem, drugom, od tri štrajka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) predviđenih za mart mesec, svih 28 škola Sindikata obrazovanja Čačka (SOČ) su u štrajku, saopštili su iz SOČ-a. „U  20 škola je zvonilo na 30 minuta,  u osam škola čas je trajao ...