Prigodnom svečanošću obeležen Dan grada, dodeljene Decembarske nagrade

dec 18, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: GU ČA

Svečanom sednicom Skupštine Grada, u velikoj sali Doma kulture, danas je obeležen 18. decembar – Dan Grada Čačka. Pored brojnih predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova, poslanika republičkog i odbornika gradskog parlamenta i građana Čačka, svečanosti su prisustvovali predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

nedimovic
nedimovic

Pozdravljajući prisutne goste, predsednik Skupštine Grada Igor Trifunović je istakao da je Čačak krenuo putem privrednog i infrastrukturnog razvoja, zahvaljujući velikom angažovanju i odgovornoj politici gradskog rukovodstva.

-Odgovornom politikom gradonačelnika i tima koji je okupio, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naš grad je krenuo putem privrednog razvoja, što se vidi na svakom koraku, a što će u budućnosti uticati na sve sfere života naših sugrađana. Danas smo se okupili da sumiramo rezultate, ali i da izrazimo zahvalnost najzalužnijima za njih – rekao je Trifunović.

Nakon predsednika Skupštine, goste je pozdravio i prisutnima se obratio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

-Ulazimo u novi investicioni ciklus u naredne četiri godine i očekuje nas mnogo posla, ali ovom prilikom želim i da naglasim da su naši zdravstveni radnici najveći heroji. Ova pošast je zahvatila ceo svet, kao i nas, ali mi nismo odustajali, već uz veliku podršku Republike Srbije i predsednika Vučića, svih partnera, ali i velikom upornošću svih nas Čačana uspeli smo da prebrodimo i ovaj izazov i nastavimo u aktivnostima za što veći razvoj Čačka, o čemu govori deonica autoputa Preljina-Pakovraće, Moravski koridor, aerodrom u Lađevcima i mnogi drugi završeni, započeti, kao i veliki investicioni projekti koji tek slede u narednoj godini – između ostalog je rekao Todorović, čestitajući svim Čačanima Dan grada.

Dobitnici Decembarske nagrade Grada Čačka za 2021. godinu su dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa, JKP ”Komunalac”, koju je primio direktor Petar Domanović i Nešo Puzić – Trćo, sportski radnik. Odbornici Skupštine Grada, na predlog mnogih Čačana, doneli su odluku da se ove godine dr Slobodanu Blagojeviću i novinaru Milošu Lukiću posthumno dodeli najviše gradsko priznanje, koje su primili članovi njihovih porodica.

Ove godine, odlukom gradonačelnika, povelja zahvalnosti za doprinos razvoju čačanskog kraja, vodosnabdevanja i ruralne infrastrukture uručena je Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...
Logvinov pretukao odbornika?

Logvinov pretukao odbornika?

Janković tvrdi da je primio više udaraca, Logvinov odgovara da ga nije pipnuo ČAČAK – SITUACIJA u Crvenom krstu u Čačku kao da posle tužbe za mobing, nije dovoljno komplikovana, pa su se dvojica zaposlenih potrudili da usijano stanje u kolektivu dodatno rasplamsaju. Sinoć su se potukli Pet...
Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

ČAČAČ – Na kovid odeljenji čačanske bolnice u protekla 24 sata preminuo je jedan pacijen. Borbu sa koronom izgubila je Čačanka starosti 75 godina.Na svim kovid odeljenjima bolnice trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta.  U respiratornom centru smešteno je najtežnih 10 bolesnika, dv...