Prigodnom svečanošću obeležen Dan grada, dodeljene Decembarske nagrade

dec 18, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: GU ČA

Svečanom sednicom Skupštine Grada, u velikoj sali Doma kulture, danas je obeležen 18. decembar – Dan Grada Čačka. Pored brojnih predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova, poslanika republičkog i odbornika gradskog parlamenta i građana Čačka, svečanosti su prisustvovali predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

nedimovic
nedimovic

Pozdravljajući prisutne goste, predsednik Skupštine Grada Igor Trifunović je istakao da je Čačak krenuo putem privrednog i infrastrukturnog razvoja, zahvaljujući velikom angažovanju i odgovornoj politici gradskog rukovodstva.

-Odgovornom politikom gradonačelnika i tima koji je okupio, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naš grad je krenuo putem privrednog razvoja, što se vidi na svakom koraku, a što će u budućnosti uticati na sve sfere života naših sugrađana. Danas smo se okupili da sumiramo rezultate, ali i da izrazimo zahvalnost najzalužnijima za njih – rekao je Trifunović.

Nakon predsednika Skupštine, goste je pozdravio i prisutnima se obratio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

-Ulazimo u novi investicioni ciklus u naredne četiri godine i očekuje nas mnogo posla, ali ovom prilikom želim i da naglasim da su naši zdravstveni radnici najveći heroji. Ova pošast je zahvatila ceo svet, kao i nas, ali mi nismo odustajali, već uz veliku podršku Republike Srbije i predsednika Vučića, svih partnera, ali i velikom upornošću svih nas Čačana uspeli smo da prebrodimo i ovaj izazov i nastavimo u aktivnostima za što veći razvoj Čačka, o čemu govori deonica autoputa Preljina-Pakovraće, Moravski koridor, aerodrom u Lađevcima i mnogi drugi završeni, započeti, kao i veliki investicioni projekti koji tek slede u narednoj godini – između ostalog je rekao Todorović, čestitajući svim Čačanima Dan grada.

Dobitnici Decembarske nagrade Grada Čačka za 2021. godinu su dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa, JKP ”Komunalac”, koju je primio direktor Petar Domanović i Nešo Puzić – Trćo, sportski radnik. Odbornici Skupštine Grada, na predlog mnogih Čačana, doneli su odluku da se ove godine dr Slobodanu Blagojeviću i novinaru Milošu Lukiću posthumno dodeli najviše gradsko priznanje, koje su primili članovi njihovih porodica.

Ove godine, odlukom gradonačelnika, povelja zahvalnosti za doprinos razvoju čačanskog kraja, vodosnabdevanja i ruralne infrastrukture uručena je Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Slede sankcije i kadrovske promene u CK Čačak

Slede sankcije i kadrovske promene u CK Čačak

ČAČAK – Zbog brojnih problema u čačanskom Crvenom krstu (CK) juče je održan sastanak predstavnika CK Republike Srbije, čelnika grada i potpredsednice Upravnog odbora ove humanitarne organizacije u Čačku, dr Nade Lazović koja je podnela, pa povukla ostavku na tu funkciju. Podsećamo, ...
Saosećanje i pomoć za narod Sirije i Turske

Saosećanje i pomoć za narod Sirije i Turske

Predsednik Odbora za penzionere i stara lica Zdrave Srbije Mihailo Paunović uručio je u ambasadi Sirije u Beogradu novčanu pomoć za stradale u severozapadnom delu te prijateljske zemlje, a nakon toga se i u ambasadi Turske upisao u knjigu žalosti i izjavio duboko saučešće porodicama koje su ...