Na proleće počinje izgradnja Zdravstvene stanice Ljubić

dec 22, 2021 | Društvo | 0 Komentara


Izgled buduće Zdravstvene stanice Ljubić

Naredne godine u Ljubiću će početi izgradnja nove „Zdravstvene stanice Ljubić“.  Na projektu se radilo skoro tri godine, a sada su stečeni svi formalno-pravni uslovi za početak izgradnje objekta. Vrednost investicije je 370 miliona dinara, a ovaj iznos opredeljen je u budžetu Čačka za 2022. godine.

Za Čačane s leve obale Morave moderna ambulanta će mnogo značiti. Grebići s nestrpljenjem močekuju prve preglede, jer tvrde da je sadašnja stanica neuslovna i tesna za sve koji traže lekarsku pomoć.

– To je velika stvar za ovaj deo grada, s obzirom da na gradskom području živi između 15.000 i 20.000 stanovnika, skoro kao Gornji Milanovac. Mi smo do sada imali slabiji zdravstveni tretman nego pre 30 godina, kada je ambulanta u Ljubiću imala laboratoriju i rentgen aparat. Nova ambulanta je jedna od retrkih stvari koja je urađena u Ljubiću za poslednjih 10 godina – rekao je Rodoljub Petrović, publicista i žitelj Ljubića dodajući da će izgradnja ovog objekta u velikoj meri rasteretiti postojeće gradske ambulante, a najpre „Medicinu rada“.  

Nova zdravstvena stanica će se graditi u Ulici Slavka Krupeža, preko puta Pošte u Ljubiću, na parceli od 41 ara. U okviru objekta predviđena je i Služba hitne pomoći, koja će tada biti najbliža auto-putu „Miloš Veliki“. Nova zdravstvena ustanova će imati kompletnu lekarsku dijagnostiku, Službu zdravstvene zaštite odraslog stanovništva, Odeljenje pedijatrije, apoteku, Odeljenje ginekologije, Dijagnostičko-specijalistička služba, konferencijsku salu za sastanke i edukaciju, kao i službene prostorije. Očekuje se da ova Zdravstvena stanica podmiri zdravstvene potrebe, žitelja sa leve strane Zapadne Morave, kojih sa okolnim selima ima oko 30.000. 

Spijunka.rs

Divlje životinje se odomaćile u prigradskim naseljima

Divlje životinje se odomaćile u prigradskim naseljima

ČAČAK – U naseljima na obodu grada na Moravi meštani sve češće susreću divlje životinje, koje se bez imalo straha šetaju kraj njihovih domova. Lisice, šakali, kune, jazavci, fazani, ježevi, pa i zmije otrovnice viđaju se skoro svakodnevno u Jezdini, Loznici, Topalovom brdu, u ljubićsk...
Večeras novogodišnji koncert Aca Pejovića na Gradskom trgu u Čačku

Večeras novogodišnji koncert Aca Pejovića na Gradskom trgu u Čačku

Foto: TOČ Turistička organizacija Čačka i grad Čačak pozivaju sve sugrađane i posetioce Čačka i okolnih gradova da večeras dođu na spektakularan doček Srpske Nove godine na Gradskom trgu u Čačku. Kako je i najavljeno, jedan od najpoznatijih srpskih izvođača Aco Pejović, će večeras...