Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

dec 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAČ – Na kovid odeljenji čačanske bolnice u protekla 24 sata preminuo je jedan pacijen. Borbu sa koronom izgubila je Čačanka starosti 75 godina.Na svim kovid odeljenjima bolnice trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta. 

U respiratornom centru smešteno je najtežnih 10 bolesnika, dva su na respiratoru. U četvrtom talasu korona zaraze od sredine jula do danas iz Moravičkog okruga je preminuo 271 pacijent – 195 iz Čačka, 40 iz Ivanjice, 33 iz Lučana i tri iz Gornjeg Muilanovca. 
U protekla 24 časa bio je prijem tri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na infekciju virusom korona, jedan je otpušten na kućno lečenje. Istovremeno u prijemno-trijažnoj ambulanti pregledano je 30 osoba sa simptomima kovidd infekcije, od čega su 11 prvi pregledi. 
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u protekla 24 sata u Moravičkom okrugu su testirane 392 osobe, od kojih 36 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 232 uzorka iz Čačka pozitivnih je 19, iz Gornjeg Milanovca od 58 uzoraka pozitivnih je šestoro, iz Lučana od 46 uzoraka pozitivnih je četvoro i iz Ivanjice od 56 uzoraka pozitivnih je sedmoro.
Juče je vakcinisano 169 Čačana, njih 10 primilo je prvu dozu, 33 su revakcinisani, a 126 primilo je treću dozu cepiva. 

Spijunka

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka ...
Gradonačelnik Milun Todorović  primio ,,Sinofarm“ vakcinu

Gradonačelnik Milun Todorović primio ,,Sinofarm“ vakcinu

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas prvu dozu kineske vakcine „Sinofarm“ protiv koronavirusa. On je tom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu pozivu za imunizaciju. Foto: insta- milun_todorovic – Dobio sam poziv pute...
JOŠ ČETIRI SMRTNA ISHODA U ČAČKU, NA LEČENJU 139 KOVID PACIJENATA

JOŠ ČETIRI SMRTNA ISHODA U ČAČKU, NA LEČENJU 139 KOVID PACIJENATA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula su još četiri pacijenata, tri iz Čačka starosne dobi 53, 71 i 83 godine i jednoj iz Ivanjice (68). Dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku. Foto: Špijunka.rs U...