Još jedan smrtni ishod u čačanskoj kovid bolnici

dec 25, 2021 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAČ – Na kovid odeljenji čačanske bolnice u protekla 24 sata preminuo je jedan pacijen. Borbu sa koronom izgubila je Čačanka starosti 75 godina.Na svim kovid odeljenjima bolnice trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta. 

U respiratornom centru smešteno je najtežnih 10 bolesnika, dva su na respiratoru. U četvrtom talasu korona zaraze od sredine jula do danas iz Moravičkog okruga je preminuo 271 pacijent – 195 iz Čačka, 40 iz Ivanjice, 33 iz Lučana i tri iz Gornjeg Muilanovca. 
U protekla 24 časa bio je prijem tri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na infekciju virusom korona, jedan je otpušten na kućno lečenje. Istovremeno u prijemno-trijažnoj ambulanti pregledano je 30 osoba sa simptomima kovidd infekcije, od čega su 11 prvi pregledi. 
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u protekla 24 sata u Moravičkom okrugu su testirane 392 osobe, od kojih 36 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 232 uzorka iz Čačka pozitivnih je 19, iz Gornjeg Milanovca od 58 uzoraka pozitivnih je šestoro, iz Lučana od 46 uzoraka pozitivnih je četvoro i iz Ivanjice od 56 uzoraka pozitivnih je sedmoro.
Juče je vakcinisano 169 Čačana, njih 10 primilo je prvu dozu, 33 su revakcinisani, a 126 primilo je treću dozu cepiva. 

Spijunka

Korona odnela još tri života u Čačku

Korona odnela još tri života u Čačku

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka, starosne dobi 66, 82 i 73 godine. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 348 osoba koje su lečene od korone, od ko...
Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...