Žrtva nasilja iz Zablaća traži izuzeće tužiteljke, oseća se poniženo

dec 25, 2021 | Hronika | 0 Komentara

Foto Spijunka – Ožiljci žrtve pet meseci nakon brutalnog prebijanja


ČAČAK – Nakon incidenta koji se ove nedelje dogodio u Osnovnom sudu u Čačku, tokom kojeg su se sukobile tužiteljka i advokatica Nikolije V. (30), koju je muž zverski pretukao pre pet meseci, i žrtva nasilja je rešila da se aktivnije uključi u sudski proces. Naime, pored njene advokatice i ona je odlučila da podnese zahtev da se zamenica tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, Jasnima Lazović, udalji iz daljeg procesa tokom kojeg bi trebalo da se izrekne kazna za brutalno nasilje kakvo Srbija skorije nije v videla.

 – Protiv tužiteljke ću i ja podneti zahtev za njeno izuzeće. Zbog njenog ovakvog ponašanja, a pre svega nepostupanja u interesu žrtve i pravde, pisaću pritužbe na rad. Obratiću se kome god bude trebalo samo da ovo što se meni dogodilo ne prođe nekažnjeno – kaže Nikolija dodajući da sve što se proteklih dana dešavali u Osnovnom sudu u Čačku doživljava kao poniženje.

Podsećamo, glavni pretres koji je trebalo da bude održan prošlog utorka je odložen, jer se na suđenju nisu pojavili veštaci medicinske struke koji treba da cene uračunljivost zlostavljača G.V.

Međutim, pre nego što je to sudija uopšte i konstatovao, advokatica i tužiteljka su se verbalno sukobile, pretvarajući sudnicu u poligon za „svoj lični rat“.

Podsećamo, Nikoliju je suprug zverski pretukao početkom avgusta nanevši joj povrede koje su u optužnici navedene na skoro celom listu formata A4. U ispovesti za Kurir žrtva nasilja je s ogorčenjem konstatovala da je razočarana visinom kazne nasilnku od četiri  i po godine zatvora, kao i činjenicom da umesto podrške, ona sada trpi poniženje sistema u vidu tražene kazne.

Spijunka

Korona odnela još tri života u čačanskoj kovid bolnici

Korona odnela još tri života u čačanskoj kovid bolnici

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, žena i muškarac iz Čačka starosne dobi 83 i 68 godina, kao i muškarac iz Lučana (79). U kovid paviljonima trenutno je hospitalizovano 155 pacijenta, dva više nego dan ranije. U respira...
Ivanjičanin izgubio bitku sa koronom

Ivanjičanin izgubio bitku sa koronom

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminuo Ivanjičanin starosti 50 godina. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 319 osoba koje su lečene od korone, od kojih su 224 iz Čačka. U respiratornom centru smešte...
Laste preživele mraz i sneg, ako ih ugledate promrzle, ugrejte ptice

Laste preživele mraz i sneg, ako ih ugledate promrzle, ugrejte ptice

ČAČAK – PTICE selice, koje su iz zimovnika u Africi još prošlog meseca počele da se vraćaju u naše krajeve, preživele su sneg i mrazeve. Za laste i rode tmperature ispod nule mogu biti pogubne zbog čega iz Udruženja „Sove na oprezu“ apeluju na građane da pomognu pticama....