Žrtva nasilja iz Zablaća traži izuzeće tužiteljke, oseća se poniženo

dec 25, 2021 | Hronika | 0 Komentara

Foto Spijunka – Ožiljci žrtve pet meseci nakon brutalnog prebijanja


ČAČAK – Nakon incidenta koji se ove nedelje dogodio u Osnovnom sudu u Čačku, tokom kojeg su se sukobile tužiteljka i advokatica Nikolije V. (30), koju je muž zverski pretukao pre pet meseci, i žrtva nasilja je rešila da se aktivnije uključi u sudski proces. Naime, pored njene advokatice i ona je odlučila da podnese zahtev da se zamenica tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, Jasnima Lazović, udalji iz daljeg procesa tokom kojeg bi trebalo da se izrekne kazna za brutalno nasilje kakvo Srbija skorije nije v videla.

 – Protiv tužiteljke ću i ja podneti zahtev za njeno izuzeće. Zbog njenog ovakvog ponašanja, a pre svega nepostupanja u interesu žrtve i pravde, pisaću pritužbe na rad. Obratiću se kome god bude trebalo samo da ovo što se meni dogodilo ne prođe nekažnjeno – kaže Nikolija dodajući da sve što se proteklih dana dešavali u Osnovnom sudu u Čačku doživljava kao poniženje.

Podsećamo, glavni pretres koji je trebalo da bude održan prošlog utorka je odložen, jer se na suđenju nisu pojavili veštaci medicinske struke koji treba da cene uračunljivost zlostavljača G.V.

Međutim, pre nego što je to sudija uopšte i konstatovao, advokatica i tužiteljka su se verbalno sukobile, pretvarajući sudnicu u poligon za „svoj lični rat“.

Podsećamo, Nikoliju je suprug zverski pretukao početkom avgusta nanevši joj povrede koje su u optužnici navedene na skoro celom listu formata A4. U ispovesti za Kurir žrtva nasilja je s ogorčenjem konstatovala da je razočarana visinom kazne nasilnku od četiri  i po godine zatvora, kao i činjenicom da umesto podrške, ona sada trpi poniženje sistema u vidu tražene kazne.

Spijunka

Gradiće se novi vrtić u Zablaću

Gradiće se novi vrtić u Zablaću

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sporazum o izgradnji vrtića u Zablaću. Izgradnju finansira resorno ministarstvo u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, čime se nastavlja sprovo...