Premiju poklonili za lečenje Nađe

dec 27, 2021 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva


ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog dana života bori sa zdravstvenim problemima koje izaziva cerebralna paraliza. Za prvake turnira bila je opredeljena nagrada od 100.000 dinara, ali su pobednici – fudbaleri FK Polet iz Ljubića i svoju premiju donirali za lečenje svoje sugrađanke, i time pokazali svoju plemenitost.

  • Foto: Lejca


– Svakom kom pomenete fudbal reći će to je najbitnija sporedna stvar na svetu, ali za nas postoji nešto mnogo bitnije a to je, da možemo nekom, bar na trenutak, učinimo život srećnijim. Želeli smo da našim putem krenu mnogi sugrađani i predstojeće praznike učine nekome još lepšim i da je to nešto najmanje što mogu da učine. Iako smo pobedili na turniru, rezultat je pao u drugi plan, jer smo imali viši cilj. U dogovoru sa rukovodstvom kluba nagradu od 100.000 dinara prosleđujemo Nađi i njenoj porodici, pošto im je to  u ovom trenutku preko potrebno. Nadamo se će Nađa pobediti svoju bolest i da će ova priča imati srećan kraj – rekao je Nemanja Jovanović, kapiten.
Predsednik FK Polet Nemanja Savić dodao je da je ovaj klub uvek uzimao učešća u humanitarnim akcijama. Kako je kazao, i pored toga što se klub izdržava uz pomoć nekoliko entuzijasta i tako se bori sa finansijskim poteškoćama, “njegovi momci” su pokazali da su, pre svega, dobri i plemeniti ljudi.
Porodica Đerović je zahvalna na svakoj vrsti finansisjke pomoći, pa tako i fudbalerima FK Polet.
Nađa je, pored brojnih poteškoća sa kojima se svakodnevno susreće,  jedna veoma srećna, pričljiva i nasmejana devojčica koja obožava vrtić i drugare sa kojima provodi vreme kada nije na fizikalnim terapijama. Do sada je lečena u Banji Koviljači, Banji Trepči, Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, u Naučno istraživačkom centru u Moskvi. Nađa je takođe imala dve hirurške intervencije, operacija kraniostenoze sa godinu dana starosti i fibrotomiju po Ulzibatu sa tri godine. 

Izvor: spijunka.rs

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...