Čačanin izgubio bitku sa koronom, raste broj novozaraženih, među hospitalizovanima četiri porodilje i trudnica

jan 26, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka


ČAČAK – Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminuo je 76-godišnji Čačanin. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 296 pacijenata iz Moravičkog okruga – 212 iz Čačka, 46 iz Ivanjice, 35 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.
Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 49 pacijenta, tri više nego juče.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro je otpušteno na kućno lečenje.
U respiratornom centru leči se pet bolesnika, dvoje je priključeno na respirator. Hospitalizovane su četiri kovid pozitivne porodilje i jedna trudnica na odeljenju Ginekologije.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 77 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 81 prvi i 32 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 915 osoba, od kojih 432 ima pozitivan nalaz testa na koronu. Od 467 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 187, iz Gornjeg Milanovca od 193 uzorka pozitivnih je 98, iz Lučana od 102 uzorka pozitivan je 61 i iz Ivanjice od 153 uzorka pozitivnih je 86. 

Laste preživele mraz i sneg, ako ih ugledate promrzle, ugrejte ptice

Laste preživele mraz i sneg, ako ih ugledate promrzle, ugrejte ptice

ČAČAK – PTICE selice, koje su iz zimovnika u Africi još prošlog meseca počele da se vraćaju u naše krajeve, preživele su sneg i mrazeve. Za laste i rode tmperature ispod nule mogu biti pogubne zbog čega iz Udruženja „Sove na oprezu“ apeluju na građane da pomognu pticama....
U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

Foto: Špijunka Nakon odlaganja prvog ovogodišnjeg suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Čačka zaprašivanjem iz vozila sa zemlje, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, novi termin je petak, 1. jul, u vremenu od 19 do 22 sata. Trenutna vremenska prognoza za taj dan je povoljna. Kor...