Čačanin izgubio bitku sa koronom, raste broj novozaraženih, među hospitalizovanima četiri porodilje i trudnica

jan 26, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka


ČAČAK – Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminuo je 76-godišnji Čačanin. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 296 pacijenata iz Moravičkog okruga – 212 iz Čačka, 46 iz Ivanjice, 35 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.
Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 49 pacijenta, tri više nego juče.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro je otpušteno na kućno lečenje.
U respiratornom centru leči se pet bolesnika, dvoje je priključeno na respirator. Hospitalizovane su četiri kovid pozitivne porodilje i jedna trudnica na odeljenju Ginekologije.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 77 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 81 prvi i 32 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 915 osoba, od kojih 432 ima pozitivan nalaz testa na koronu. Od 467 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 187, iz Gornjeg Milanovca od 193 uzorka pozitivnih je 98, iz Lučana od 102 uzorka pozitivan je 61 i iz Ivanjice od 153 uzorka pozitivnih je 86. 

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

ČAČAK – Nakon serije skandaloznih događaja, u Crvenom krstu (CK) u Čačku sutra će biti održana sednica Upravnog odbora ove organizacije i to u prisustvu čelnika CK Republike Srbije. Sednicu je sazvala dr Nada Lazović, nekadašnja potpredsednica Upravnog odbora (UO), koja je nedavno da...