Čačanin izgubio bitku sa koronom, raste broj novozaraženih, među hospitalizovanima četiri porodilje i trudnica

jan 26, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka


ČAČAK – Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminuo je 76-godišnji Čačanin. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 296 pacijenata iz Moravičkog okruga – 212 iz Čačka, 46 iz Ivanjice, 35 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.
Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 49 pacijenta, tri više nego juče.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro je otpušteno na kućno lečenje.
U respiratornom centru leči se pet bolesnika, dvoje je priključeno na respirator. Hospitalizovane su četiri kovid pozitivne porodilje i jedna trudnica na odeljenju Ginekologije.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 77 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 81 prvi i 32 kontrolna pregleda.
Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 915 osoba, od kojih 432 ima pozitivan nalaz testa na koronu. Od 467 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 187, iz Gornjeg Milanovca od 193 uzorka pozitivnih je 98, iz Lučana od 102 uzorka pozitivan je 61 i iz Ivanjice od 153 uzorka pozitivnih je 86. 

Još 20 miliona dinara za revitalizaciju Ovčar Banje

Još 20 miliona dinara za revitalizaciju Ovčar Banje

U ime Grada Čačka, direktor Turističke organizacije Čačak Vojin Jakovljević potpisao je ugovor sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine o sufinansiranju realizacije projekta Uređenje Predela izuzetnih odlika „Ovčarsko – kablarska klisura“, druga faza. Iznos podsticajnih...
Saosećanje i pomoć za narod Sirije i Turske

Saosećanje i pomoć za narod Sirije i Turske

Predsednik Odbora za penzionere i stara lica Zdrave Srbije Mihailo Paunović uručio je u ambasadi Sirije u Beogradu novčanu pomoć za stradale u severozapadnom delu te prijateljske zemlje, a nakon toga se i u ambasadi Turske upisao u knjigu žalosti i izjavio duboko saučešće porodicama koje su ...
U nedelju počinje „Vrnjački karneval“

U nedelju počinje „Vrnjački karneval“

I ove godine gosti i Vrnjčani biće u prilici da uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu do krajaletnje sezone. Tradicionalni i veoma bogat programom “Vrnjački karneval “ ove godine se svečanootvara 9. jula i traje do 16. jula, a u okviru njega nastupaće Ceca, Nataša Bekvalac, Dže...