Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

feb 2, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Čačka, 46 iz Ivanjice, 41 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.
Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 60 pacijenata, četiri manje nego juče.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. Organizovan je i jedan transport u bolnicu u Užicu.
U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, dvoje je priključeno na respirator. Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna porodilja na odeljenju ginekologije. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 94 pregleda, od čega 60 prvih. Dan pre toga bilo je 46 prvih i 58 kontrolnih pregleda.

Ivanjičanin izgubio bitku sa koronom

Ivanjičanin izgubio bitku sa koronom

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminuo Ivanjičanin starosti 50 godina. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 319 osoba koje su lečene od korone, od kojih su 224 iz Čačka. U respiratornom centru smešte...

Radionica kreativnog pisanja za mlade „Reči na delu“

ČAČAK – GRADSKA biblioteka „Vladislav Petković Disˮ i Odbor 58. Disovog proleća pozivaju mlade od 15 do 30 godina da se prijave za radionicu kreativnog pisanja „Reči na deluˮ koju vodi pesnik Petar Matović. Radionica se održava u Gradskoj biblioteci i na onlajn platformi Zoom od 1...