Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

feb 2, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka

ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Čačka, 46 iz Ivanjice, 41 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca.
Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 60 pacijenata, četiri manje nego juče.
U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. Organizovan je i jedan transport u bolnicu u Užicu.
U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, dvoje je priključeno na respirator. Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna porodilja na odeljenju ginekologije. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 94 pregleda, od čega 60 prvih. Dan pre toga bilo je 46 prvih i 58 kontrolnih pregleda.

Među slepima i slabovidima u Moravičkom okrugu nema nezaposlenih

ČAČAK – Komentarišući aktuelnu situaciju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, na društvenim mrežama danas se pojavila objava Saveza slepih Čačak u kojoj oni kažu da u njihovim redovima nema nezaposlenih“ Pošto je aktuelna tema zapošljavanje slepih i slabovidih lica, naša or...
Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

ČAČAK – ČAČANI su sve češće svedoci romantičnih večeri u svom gradu. Davno zaboravljene serenade pod prozorima ponovo su oživele od kada su dvojica srednjoškolaca – šesnaestogodišnjaci Andrej Zoćević i Đorđe Selaković rešili da svoj muzički talenat stave na raspolaganje svima...