U kovid bolnici 59 pacijenata, od ukupnog broja testiranih, skoro polovina pozitivni

feb 3, 2022 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 59 pacijenata.  U respiratornom centru smešteno je šest pacijenata, dva su na respiratoru.

U protekla 24 časa bio je prijem 13 pacijenata, otpust 9 pacijenta, 1 transport za Loznicu i 2 transporta za Kragujevac.

Na žalost, bilo je dva egzitusa, L.M. (1947) iz Čačka (pozitivan) i I.R. (1936) iz Ivanjice (pozitivna).

Od 420 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 170, iz Gornjeg Milanovca od 190 uzoraka pozitivnih je 92, iz Lučana od 76 uzoraka pozitivnih je 64 i iz Ivanjice od 87 uzoraka pozitivnih je 49. Ukupno 375 pozitivnih od 773 uzorka.

Juče je vakcinisano 50 osoba, od toga šest je primilo  je prvu dozu, 16 je revakcinisano, a 28 primilo je treću dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 104 pregleda, od čega je 62 prva pregleda.

Gradonačelnik posetio dežurne službe

Gradonačelnik posetio dežurne službe

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, nakon što je sa Čačanima na Gradskom trgu dočekao 2022. godinu, zajedno sa svojim saradnicima, posetio je u novogodišnjoj noći dežurne radnike PU Čačak, Hitne pomoći, ispostave Saobraćajne policije i Vatrogasno-spasličaku službu. ...
Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

Serenade se vraćaju u Čačak, dvojac svira pod prozorima zaljubljenih

ČAČAK – ČAČANI su sve češće svedoci romantičnih večeri u svom gradu. Davno zaboravljene serenade pod prozorima ponovo su oživele od kada su dvojica srednjoškolaca – šesnaestogodišnjaci Andrej Zoćević i Đorđe Selaković rešili da svoj muzički talenat stave na raspolaganje svima...