U kovid bolnici 59 pacijenata, od ukupnog broja testiranih, skoro polovina pozitivni

feb 3, 2022 | Društvo | 0 Komentara


ČAČAK – Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 59 pacijenata.  U respiratornom centru smešteno je šest pacijenata, dva su na respiratoru.

U protekla 24 časa bio je prijem 13 pacijenata, otpust 9 pacijenta, 1 transport za Loznicu i 2 transporta za Kragujevac.

Na žalost, bilo je dva egzitusa, L.M. (1947) iz Čačka (pozitivan) i I.R. (1936) iz Ivanjice (pozitivna).

Od 420 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 170, iz Gornjeg Milanovca od 190 uzoraka pozitivnih je 92, iz Lučana od 76 uzoraka pozitivnih je 64 i iz Ivanjice od 87 uzoraka pozitivnih je 49. Ukupno 375 pozitivnih od 773 uzorka.

Juče je vakcinisano 50 osoba, od toga šest je primilo  je prvu dozu, 16 je revakcinisano, a 28 primilo je treću dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 104 pregleda, od čega je 62 prva pregleda.

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje ove organizacije. Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Kako saznajemo, ulazna vr...
U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...
Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Po prvi put ove godine narednog vikenda biće održana manifestacija „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. Manifestacija „Mlečni put“ koja počinje 14. oktobra i traje tri dana, je sajam mleka i mlečnih proizvoda i predstavlja jedinstvenu priliku da proizvođači mleka i proizvoda od mleka pr...