Počela izgradnja sportske sale za kontaktne sportove i učenike Ekonomske škole

mar 5, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: GU Čačak

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović su postavili kamen temeljac za fiskulturnu salu za Ekonomsku školu i salu za kontaktne sportove. Uz njih dvojicu, radove su zvanično otvorili i direktor Ekonomske škole Vladan Nicović, predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, čačanski reprezentativci u ovom sportu Stefan Joksić i Milica Polužić, kao i učenica Ekonomske škole Milica Petrović, kojima će ovaj objekat i biti namenjen.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da je Čačak grad sportskih šampiona, izrazivši veliko zadovoljstvo što se realizuje, kako je rekao, kapitalan projekat, kojim će karatisti dobiti „svoju kuću“, a srednjoškolci reprezentativnu salu. Naglasio je da bi Čačak trebalo da bude primer ostalim gradovima na osnovu toga koliko ulaže u sport, podsetivši i na skorašnju rekonstrukciju atletske staze. Ministar je pohvalio gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Todorovićem, jer se vidi, kako je rekao, koliko Grad ulaže u sportsku infrastrukturu, što je jedan od preduslova da mladi ostanu u Čačku.

Gradonačelnik Todorović je zahvalio ministru Udovičiću, ali i celoj republičkoj vlasti, na podršci za realizaciju kapitalnih projekata, naročito iz oblasti infrastrukture. Todorović je istakao da je ova investicija vredna 167 miliona dinara i rekao da očekuje da će sale biti završene i spremne za učenike i karatiste do početka naredne školske godine.

Ministar Udovičić je posetio i OŠ „Milica Pavlović“, gde je učenicima i nastavnom kadru uručio sportske rekvizite za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Obeležena 94. godišnjica smrti vojvode Stepe Stepanovića

Obeležena 94. godišnjica smrti vojvode Stepe Stepanovića

Polaganjem lovorovih venaca i odavanjem državnih i vojnih počasti danas je na grobu vojvode Stepe Stepanovića u Čačku obeležena 94. godišnjica smrti proslavljenog vojskovođe. Ceremoniji odavanja počasti prethodio je parastos, koji su služili sveštenici crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. ...
U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...