Počela izgradnja sportske sale za kontaktne sportove i učenike Ekonomske škole

mar 5, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: GU Čačak

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović su postavili kamen temeljac za fiskulturnu salu za Ekonomsku školu i salu za kontaktne sportove. Uz njih dvojicu, radove su zvanično otvorili i direktor Ekonomske škole Vladan Nicović, predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, čačanski reprezentativci u ovom sportu Stefan Joksić i Milica Polužić, kao i učenica Ekonomske škole Milica Petrović, kojima će ovaj objekat i biti namenjen.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da je Čačak grad sportskih šampiona, izrazivši veliko zadovoljstvo što se realizuje, kako je rekao, kapitalan projekat, kojim će karatisti dobiti „svoju kuću“, a srednjoškolci reprezentativnu salu. Naglasio je da bi Čačak trebalo da bude primer ostalim gradovima na osnovu toga koliko ulaže u sport, podsetivši i na skorašnju rekonstrukciju atletske staze. Ministar je pohvalio gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Todorovićem, jer se vidi, kako je rekao, koliko Grad ulaže u sportsku infrastrukturu, što je jedan od preduslova da mladi ostanu u Čačku.

Gradonačelnik Todorović je zahvalio ministru Udovičiću, ali i celoj republičkoj vlasti, na podršci za realizaciju kapitalnih projekata, naročito iz oblasti infrastrukture. Todorović je istakao da je ova investicija vredna 167 miliona dinara i rekao da očekuje da će sale biti završene i spremne za učenike i karatiste do početka naredne školske godine.

Ministar Udovičić je posetio i OŠ „Milica Pavlović“, gde je učenicima i nastavnom kadru uručio sportske rekvizite za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Po 10.000 dinara za sve čajetinske prvačiće

Po 10.000 dinara za sve čajetinske prvačiće

U okviru Dečije nedelje, u sada već tradicionalnoj proslavi povodom početka nove školske godine, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić uručili su učenicima prvog razreda sa teritorije Opštine Čajetina po 10.000 dinara. Biblioteka ̶...
Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

foto: cajetina.org Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15,00 časova na Kraljevom trgu. Re...