Počela izgradnja sportske sale za kontaktne sportove i učenike Ekonomske škole

mar 5, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: GU Čačak

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović su postavili kamen temeljac za fiskulturnu salu za Ekonomsku školu i salu za kontaktne sportove. Uz njih dvojicu, radove su zvanično otvorili i direktor Ekonomske škole Vladan Nicović, predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, čačanski reprezentativci u ovom sportu Stefan Joksić i Milica Polužić, kao i učenica Ekonomske škole Milica Petrović, kojima će ovaj objekat i biti namenjen.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da je Čačak grad sportskih šampiona, izrazivši veliko zadovoljstvo što se realizuje, kako je rekao, kapitalan projekat, kojim će karatisti dobiti „svoju kuću“, a srednjoškolci reprezentativnu salu. Naglasio je da bi Čačak trebalo da bude primer ostalim gradovima na osnovu toga koliko ulaže u sport, podsetivši i na skorašnju rekonstrukciju atletske staze. Ministar je pohvalio gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Todorovićem, jer se vidi, kako je rekao, koliko Grad ulaže u sportsku infrastrukturu, što je jedan od preduslova da mladi ostanu u Čačku.

Gradonačelnik Todorović je zahvalio ministru Udovičiću, ali i celoj republičkoj vlasti, na podršci za realizaciju kapitalnih projekata, naročito iz oblasti infrastrukture. Todorović je istakao da je ova investicija vredna 167 miliona dinara i rekao da očekuje da će sale biti završene i spremne za učenike i karatiste do početka naredne školske godine.

Ministar Udovičić je posetio i OŠ „Milica Pavlović“, gde je učenicima i nastavnom kadru uručio sportske rekvizite za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Otkazana sednica Upravnog odbora Crvenog krsta u Čačku

Otkazana sednica Upravnog odbora Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – Sednica Upravnog odbora Crvenog krsta u Čačku, koja je trebalo da se održi večeras, je otkazana. Na ovoj sednici je trebalo da bude reči o tužbama sedmoro zaposlenih koji su sekretarku čačanskog CK Biljanu Davidović, tužili za zlostavljanje na radu, kao i o drugim goru...
Slede sankcije i kadrovske promene u CK Čačak

Slede sankcije i kadrovske promene u CK Čačak

ČAČAK – Zbog brojnih problema u čačanskom Crvenom krstu (CK) juče je održan sastanak predstavnika CK Republike Srbije, čelnika grada i potpredsednice Upravnog odbora ove humanitarne organizacije u Čačku, dr Nade Lazović koja je podnela, pa povukla ostavku na tu funkciju. Podsećamo, ...