U Čačku nema pacijenata na respiratoru, novozaraženih u Moravičkom okrugu sve manje

mar 5, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Spijunka

ČAČAK – U kovid jedinicama čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 10 pacijenata, četiri manje nego juče. U protekla 24 sata nije bilo prijema pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a četvoro ih je otpušteno na kućno lečenje.

Nema pacijenata u respiratornom centru, niti priključenih na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 19 pregleda, od čega 15 prvih. Dan ranije bilo je 10 prvih i pet kontrolnih pregleda.
Prema podacima čačanskog Zvoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 284 osoba. Od 158 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 24, iz Gornjeg Milanovca od 71 uzorka pozitivnih je 11, iz Lučana od 31 uzorka pozitivnih je sedam i iz Ivanjice od 24 uzorka pozitivnih je troje.

Juče je vakcinisano 19 Čačana, od toga šestoro je primilo prvu dozu, četvoro je revakcinisano, a devetoro je primilo treću dozu vakcine.

ĐENA VASILIĆ PODNELA OSTAVKU

Pored Vasilićke, ostavku podnela i njena potrpredsednica dr Nada Lazović ČAČAK – PREVIRANJA u čačanskom Crvenom krstu ne prestaju. Nakon tužbe sedmoro radnika ove humanitarne organizacije protiv sekretarke Biljane Davidović za mobing i posle fizičkog obračuna dvojice zaposlenih – Petra...