Podeljeno prvih 10 miliona dinara iz agrarnog budžeta opštine Gornji Milanovac, za poljoprivredu opredeljeno ukupno 66 miliona

mar 16, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara


Foto: O.U. GM

Opština Gornji Milanovac je krenula sa isplatom sredstava namenjenih poljoprivrednim proizvođačima, a danas je u Velikoj sali Skupštine opštine Gornji Milanovac prvih 100 od 340 poljoprivrednika potpisalo ugovore sa Opštinom. U prvom krugu konkursa isplaćena su sredstva u iznosu od 10,1 miliona dinara, a poljoprivrednici su novac uglavnom uložili u mehanizaciju. Predsednik opštine Dejan Kovačević je ovom prilikom naglasio da opština Gornji Milanovac s pravom može da se pohvali sa sredstvima koje izdvaja za poljoprivredu.
„Više od 60 miliona dinara direktnih subvencija, s obzirom na veličinu naše opštine i broj stanovnika, je za svaku pohvalu. Najbitnije je sad pomoći proizvođačima kojima predstoji setva i ostali poljoprivredni radovi, a Opština će, naravno, i ubuduće biti uz njih“, kazao je Kovačević. 

Foto: O.U. GM

On je podsetio da, od kako je otvorena Kancelarija za poljoprivredu 2016. godine, su sva obećanja ispunjena, između ostalog i uvećanje budžeta za poljoprivredu za 10 procenata.
„Bitno je napomenuti da su ovim konkursom obuhvaćene sve grane poljoprivredne proizvodnje, da su gazdinstva mogla da računaju na sve mere koje su i do sada postojale i da su iznosi subvencija od 50 do 60 procenata na iznose bez PDV-a.  U narednim danima ćemo isplatiti preostala sredstva svih podnetih zahteva, a u maju raspisujemo novi konkurs, tako da će za tekuću godinu poljoprivrednici moći da računaju na sredstva iz budžeta, koja ove godine iznose 66 miliona dinara“, rekla je Milka Nedeljković, šef Kancelarije za poljoprivredu.
Iz Kancelarije za poljoprivredu podsećaju da poljoprivredni proizvođači sa područja Gornjeg Milanovca mogu da računaju na njihovu tehničku podršku i da im se mogu obratiti za sve vrste informacija.

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

ČAČAK – OD četvrtka 15. aprila u Ljubiću ponovo radi Kvantaška pijaca. Pijačna vreva jutros je izostala, kako zbog hladnog vremena, tako i zbog epidemioloških mera, zbog kojih je i kupaca i prodavaca bilo manje no inače. Prema informacijama iz JKP „Komunalac“ Kvantaška pij...
Dodeljena priznanja povodom Dana opštine Čajetina

Dodeljena priznanja povodom Dana opštine Čajetina

– U prethodnih godinu dana realizovali smo veliki broj kapitalnih projekata, a započeli smo i neke nove. Najveći deo izdvajanja iz budžeta iskoristili smo za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina, preko 500 miliona dinara, zatim za izgradnju sistema za vodosnabdev...