Podeljeno prvih 10 miliona dinara iz agrarnog budžeta opštine Gornji Milanovac, za poljoprivredu opredeljeno ukupno 66 miliona

mar 16, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara


Foto: O.U. GM

Opština Gornji Milanovac je krenula sa isplatom sredstava namenjenih poljoprivrednim proizvođačima, a danas je u Velikoj sali Skupštine opštine Gornji Milanovac prvih 100 od 340 poljoprivrednika potpisalo ugovore sa Opštinom. U prvom krugu konkursa isplaćena su sredstva u iznosu od 10,1 miliona dinara, a poljoprivrednici su novac uglavnom uložili u mehanizaciju. Predsednik opštine Dejan Kovačević je ovom prilikom naglasio da opština Gornji Milanovac s pravom može da se pohvali sa sredstvima koje izdvaja za poljoprivredu.
„Više od 60 miliona dinara direktnih subvencija, s obzirom na veličinu naše opštine i broj stanovnika, je za svaku pohvalu. Najbitnije je sad pomoći proizvođačima kojima predstoji setva i ostali poljoprivredni radovi, a Opština će, naravno, i ubuduće biti uz njih“, kazao je Kovačević. 

Foto: O.U. GM

On je podsetio da, od kako je otvorena Kancelarija za poljoprivredu 2016. godine, su sva obećanja ispunjena, između ostalog i uvećanje budžeta za poljoprivredu za 10 procenata.
„Bitno je napomenuti da su ovim konkursom obuhvaćene sve grane poljoprivredne proizvodnje, da su gazdinstva mogla da računaju na sve mere koje su i do sada postojale i da su iznosi subvencija od 50 do 60 procenata na iznose bez PDV-a.  U narednim danima ćemo isplatiti preostala sredstva svih podnetih zahteva, a u maju raspisujemo novi konkurs, tako da će za tekuću godinu poljoprivrednici moći da računaju na sredstva iz budžeta, koja ove godine iznose 66 miliona dinara“, rekla je Milka Nedeljković, šef Kancelarije za poljoprivredu.
Iz Kancelarije za poljoprivredu podsećaju da poljoprivredni proizvođači sa područja Gornjeg Milanovca mogu da računaju na njihovu tehničku podršku i da im se mogu obratiti za sve vrste informacija.

Po 10.000 dinara za sve čajetinske prvačiće

Po 10.000 dinara za sve čajetinske prvačiće

U okviru Dečije nedelje, u sada već tradicionalnoj proslavi povodom početka nove školske godine, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić uručili su učenicima prvog razreda sa teritorije Opštine Čajetina po 10.000 dinara. Biblioteka ̶...
Kamiondžije strahuju od pljački, noć provode zaključani u kabinama

Kamiondžije strahuju od pljački, noć provode zaključani u kabinama

Granični prelaz Đakovo – privatna arhiva Srpski vozači kamiona koji su već šesti dan zarobljeni u Ukrajini na graničnom prelazu Đakovo tvrde da na terminalima gde oni čekaju nema žena i dece koji beže iz ove zemlje. Vozači demantuju ukrajinskog zvaničnika u Beogradu koji tvrdi da s...