Potpisan ugovor o izgradnji vidikovca na Kablaru

mar 18, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: GU Čačak

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, sa saradnicima, Žikicom Nestorovićem, državnim sekretarom i Dobrinom Đuković, šefom kabineta, posetila je danas, 18. marta 2022. Čačak i tom prilikom se sastala sa gradskim rukovodstvom. Tim povodom sa Gradom je potpisan Ugovor o izgradnji vidikovca na Kablaru, a sa Turističkom organizacijom Čačka Ugovor o nabavci trimarana.

Foto: GU Čačak

Vrh Kablara uskoro će dobiti jedinstveni stakleni vidikovac koji će imati tri zasebne celine – platoa, od kojih će prvi biti podignut na grebenu, na 879 metara nadmorske visine. Vrednost ovog celokupnog projekta (izrada projektne dokumentacije i izgradnja objekta) je oko dva miliona evra. Trajanje projekta je dve godine, a MTTT je finansijer za prvu godinu u vrednosti od 80 miliona dinara. Grad je finansirao izradu projektno tehničke dokumentacije u vrednosti od 15 miliona dinara. Takođe, MTTT finansira i nabavku prvog ekološkog trimarana u Srbiji za prevoz turista u vrednosti od 20 miliona dinara, koji će biti jedinstven jer će se kretati na obnovljive izvore energije (solarni paneli).

Na sastanku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i njegovim saradnicima pored govora o projektima u vezi sa uređenjem Ovčar Banje i Ovčarsko-kablarske klisure, posebno o onima koje finansira resorno ministarstvo, bilo je razgovora i o potencijalnim projektima koji bi doprineli razvoju turizma našeg kraja.

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

ČAČAK – SITUACIJA u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta (CK) ovih dana je ponovo proključala, i to nakon što je sekretarka Biljana Davidović zaposlenom Petru Jankoviću uručila pisano upozorenje o otkazu. Sve ovo dešava se u trenutku kada su, kako nezvanično saznajemo, Davidovićki odbr...