Besplatna teretana za pripadnike vojske i policije u Gornjem Milanovcu

mar 21, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: J.V.

Opština Gornji Milanovac, u saradnji sa Sportsko-rekreativnim centrom, obezbedila je predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Gornjem Milanovcu propusnice za korišćenje teretane u Sportskoj hali „Breza“. Propusnice je uručio predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

-Lokalna samouprava ima izvanrednu saradnju, kako sa pripadnicima Vojske Srbije, tako i sa pripadnicima Ministarstva unautrašnjih poslova i zajedno sprovodimo mnoge aktivnosti. Podelom propusnica omogućili smo zaposlenima u Vojsci i Policiji u Gornjem Milanovcu korišćenje novootvorene teretane, koja je možda i najbolje opremljena u ovom delu Srbije. Trudićemo se da i u budućnosti zadržimo dobru komunikaciju i da radimo na unapređenju međuinstitucionalnog delovanja. Jaka Vojska i jak MUP su ekvivalenti jake Srbije, jer zajedno možemo sve – rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Teretana je otvorena 1.oktobra prošle godine. Uređena je po najsavremenijim standardima i opremljena kvalitetnim spravama.

-Imamo oko 160 stalnih vežbača, a na dnevnom nivou oko sto posetilaca u proseku. Za prvih pet meseci rada, prosečna mesečna zarada je preko 400 000 dinara. Svi znamo koliko je redovna fizička aktivnost važna za očuvanje psihofizičke stabilnosti, naročito onih čija zanimanja zahtevaju posebnu spremnost. Zato smo, u saradnji sa Opštinom Gornji Milanovac, odlučili da pripadnicima naše Vojske i Policije obezbedimo besplatno vežbanje svakog utorka i četvrtka od 8 do 18 časova – rekao je Predrag Marković, direktor SRC Gornji Milanovac.

U okviru Sportsko rekreativnog centra, Gornji Milanovac će dobiti zatvoren bazen, čiji je početak izgradnje najavljen na proleće.

Preminuo dr Milorad Ranitović

Preminuo dr Milorad Ranitović

Nakon duže bolesti danas je u Čačku preminuo dr Milorad Ranitović, specijalista ortopedije sa traumatologijom. Dr Ranitović je rođen 1960. godine u Čačku gde je završio Gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1985. godine. Po završetku studija u Čačku je...