Na bolničkom lečenju šest kovid pacijenata, nema bolesnika na respiratorima

mar 21, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice trenutno se na lečenju nalazi šest kovid pacijenata. U respiratornom centru nema bolesnika. U protekla 24 časa bio je prijem jednog pacijenta, otpusta nije bilo.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je osam pregleda, od čega je sedam prvih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu testirano je 157 osoba, od kojih 10 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 49 uzoraka iz Čačka pozitivnih je dvoje, iz Gornjeg Milanovca od 77 uzoraka pozitivnih je sedmoro, iz Lučana od 10 uzoraka pozitivnih nema i iz Ivanjice od 21 uzorka pozitivan je jedan.

Radionica kreativnog pisanja za mlade „Reči na delu“

ČAČAK – GRADSKA biblioteka „Vladislav Petković Disˮ i Odbor 58. Disovog proleća pozivaju mlade od 15 do 30 godina da se prijave za radionicu kreativnog pisanja „Reči na deluˮ koju vodi pesnik Petar Matović. Radionica se održava u Gradskoj biblioteci i na onlajn platformi Zoom od 1...
Od uvođenja kovid propusnica raste broj vakcinisanih u Čačku

Od uvođenja kovid propusnica raste broj vakcinisanih u Čačku

Foto: spijunka ČAČAK – Za razliku od vremena pre uvođenja kovid propusnica, broj vakcinisanih u Čačku je u novembru značajno uvećan.  Prema podacima Radnog tima za praćenje virusa korona, prvom dozom nekog od četiri dostupna cepiva u septembru je imunizovano 1.552 Čačana, a mes...