Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

mar 21, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: G.U. Čačak

U naselju Alvadžinica, u Ulici braće Spasića, otvorene su nove prostorije Mesne zajednice “Alvadžinica”, a svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je simbolično meštanima ovog kraja grada uručio “ključ za novi objekat”. Stanovnici ovog dela Čačka do sada nisu imali svoje prostorije. Sada će u novom objektu, od 44 metra kvadratna, moći da obavljaju poslove iz nadležnosti mesnih zajednica, ali i da ga koriste za razne društvene aktivnosti.

Grad Čačak je iz gradske kase izdvojio 6,8 miliona dinara za kupovinu ovog objekta.

-Veliko mi je zadovoljstvo, da u ime Grada, ovaj prostor predam na korišćenje građanima, kako bi ovde ostvarili svoja prava, prevashodno ona koja su u ingerenciji Mesne zajednice. Oni koji rade u mesnoj zajednici treba da budu servis građana i da neke zahteve za koje nisu nadležni, blagovremeno prihvate, pripreme, obrade i pošalju Gradskoj upravi na dalje razmatranje. Ovakvi prostori otvaraju mogućnost za bolji kontakt između građana i Gradske uprave. Naravno, meštani ovog dela grada ove prostorije mogu koristi i za mnoge druge društvene aktivnosti – rekao je gradonačelnik Čačka.

On je naglasio i da je u planu lokalne samouprave da u svojinu Grada pribavi i Remontovo igralište, koje se nalazi neposredno pored prostorije Mesne zajednice, kao bi se uredilo i privelo nameni.

Prema rečima Todorovića, još je neophodno rešiti prostorije za MZ “Sajmište” i tada će sve mesne zajednice na teritoriji Čačka imati svoje objekte.

Darovi za prvu bebu i majku

Darovi za prvu bebu i majku

Foto: Grad Čačak ČAČAK – Prva beba u 2022. godini – Vukan Jovanović, rođen 1. januara u 2:45 časova,dobila je poklon Grada Čačka – dukat Beli Anđeo, dok je njegova mama Milica Jovanović iz Čačka dobila  vaučer (poklon karticu iz “Akse”) u vrednosti...
Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

U ponedeljak, 13. septembra, sa radom će početi novi Dom za stara i odrasla lica „Savinac. Smešten je u takovskom kraju, u zaseoku Savinac, okružen šumama i rekom Dičinom, komforan i moderno opremljen  Nakon nekoliko meseci rekonstrukcije i opremanja zgrade, Dom za stara i odrasla lica ...