Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

mar 21, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: G.U. Čačak

U naselju Alvadžinica, u Ulici braće Spasića, otvorene su nove prostorije Mesne zajednice “Alvadžinica”, a svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je simbolično meštanima ovog kraja grada uručio “ključ za novi objekat”. Stanovnici ovog dela Čačka do sada nisu imali svoje prostorije. Sada će u novom objektu, od 44 metra kvadratna, moći da obavljaju poslove iz nadležnosti mesnih zajednica, ali i da ga koriste za razne društvene aktivnosti.

Grad Čačak je iz gradske kase izdvojio 6,8 miliona dinara za kupovinu ovog objekta.

-Veliko mi je zadovoljstvo, da u ime Grada, ovaj prostor predam na korišćenje građanima, kako bi ovde ostvarili svoja prava, prevashodno ona koja su u ingerenciji Mesne zajednice. Oni koji rade u mesnoj zajednici treba da budu servis građana i da neke zahteve za koje nisu nadležni, blagovremeno prihvate, pripreme, obrade i pošalju Gradskoj upravi na dalje razmatranje. Ovakvi prostori otvaraju mogućnost za bolji kontakt između građana i Gradske uprave. Naravno, meštani ovog dela grada ove prostorije mogu koristi i za mnoge druge društvene aktivnosti – rekao je gradonačelnik Čačka.

On je naglasio i da je u planu lokalne samouprave da u svojinu Grada pribavi i Remontovo igralište, koje se nalazi neposredno pored prostorije Mesne zajednice, kao bi se uredilo i privelo nameni.

Prema rečima Todorovića, još je neophodno rešiti prostorije za MZ “Sajmište” i tada će sve mesne zajednice na teritoriji Čačka imati svoje objekte.

Upriličena svečanost za vukovce

Upriličena svečanost za vukovce

I ove godine, tradicionalno je za nosioce Vukovih diploma u Čačku, njih 184, Grad Čačak pripremio svečanost u Domu kulture. Iz srednjih čačanskih škola poteklo je 109 vukovaca, a iz osnovnih sa svim peticama je godinu završilo 75 đaka. Od 184 vukovca, 20 su đaci generacije. Grad Čačak, ...