Veštaci našli da je Goran V. u trenutku brutalnog prebijanja supruge u Zablaću bio neuračunljiv?!

mar 21, 2022 | Hronika | 0 Komentara

Foto: Špijunka – ožiljci pola godine nakon prebijanja


Pred Osnovnim sudom u Čačku danas je nastaljeno suđenje Goranu V. koji je prošle godine u Zablaću na monstruozan način pretukao svoju suprugu Nikoliju. Današnji glavni pretres obavljen je bez svedočenja žrtve jer u sudnici nisu uspeli da uspostave video poziv putem kojeg je ona kao posebno osetljiv svedok, trebalo da da svoj iskaz. Na prethodnom ročištu veštak je dao ocenu da nasilnik nije bio uračunljiv prilikom izvršenja krivičnog dela.

Podsećamo Goran je nakon veselja na kojem su zajedno bili Nikoliju tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, prebijenu, potpuno nagu, ukakaženu i, bez svesti ostavio je pored kontejnera. Batine od sina je dobila i Stoja, njegova majka koja je pokušala da zaštiti snahu od prebijanja. Irena Ilić, advokatica pretučene žene, smatra da je nalaz veštaka upitan dodajući da je on samo jedan od dokaza u postupku. 

„Tužilaštvo, oštećena i ja kao njen punomoćnik podneli smo predlog za novo veštačenje o čemu će sud odlučiti naknadno. Svako prejudiciranje ishoda postupka bi predstavljalo puko prognoziranje neizvesnih činjenica, a, rekla bih i veoma neumesno ophođenje prema žrtvi teškog krivičnog dela. Svako potenciranje na neuračunljivosti okrivljenog u ovoj fazi postupka predstavlja poseban pritisak na javnost da se okrivljeni ubrzo nađe na slobodi. Mislim da ne treba da upozoravam kakve bi ovo konsekvence imalo. Kada kažem „oslobađanje“, pod tim podrazumevam izricanje mere bezbednosti lečenja, koji bi, s obzirom na postojeći nalaz i mišljenje trajalo veoma kratko“, rekla je Irena Ilić, advokatica žrtve.

Prema rečima Ivana Čvrkića, advokata Gorana V. veštačenje najeminentnijih stručnjaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su dali nalaz o neuračunljivosti, apsolutno nije doveden u pitanje, niti je pred sudom oboren. 

„Reč je o nalazu tročlane komisije, čiji član je taj nalaz pred sudom i stručno odbranio. Sud njihov nalaz nije odbacio. Svi predloženi dokazni postupci su izvedeni, ne računajući davanje iskaza žrtve, pa ukoliko sud ne prihvati novo veštačenje koje najavljuje druga strana, mi očekujemo da bi već na sledećem ročištu mogli da krenemo sa davanjem završne reči“, izjavio je advokat Ivan Čvrkić.

Nakon svedočenja žrtve Nikolije V, koja u ovom postupku imam status posebno osetljivog svedoka, sud bi trebalo da se izjasni o eventualnom zahtevu za novo veštačenje Medicinskog fakulteta, koji bi trebalo da da mišljenje o uračunljivosti nasilnika u trenutku činjenja krivičnog dela. Naredno ročište pred Osnovnim sudom u Čačku je zakazano za 13. april.  ,

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Č...
Važno saopštenje:

Važno saopštenje:

U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji ,,Sloboda“ nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije ...