Fondacija „Dijana Paunović“ i opština Gornji Milanovac rade na unapređenju položaja žena

jun 2, 2022 | Društvo | 0 Komentara


Predstavnici Fondacije „Dajana Paunović“ boravili su danas u Gornjem Milanovcu, gde su sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem i Jadrankom Dostanić, zamenicom predsednika, razgovarali na teme iz oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova.
         – Ono što je u fokusu prethodna tri meseca jeste terenska kampanja i u tom periodu smo obišli tridesetak lokalnih samouprava. Naša Fondacija se bavi socijalnom i populacionom politikom, kao i rodnom ravnopravnošću. Trenutno najviše govorimo o populacionoj politici, koja je visoko pozicionirana na agendi predsednika države, nevladinog sektora i Evropske unije. Imamo lepu saradnju sa državom, što je i najbitnije kada je ova tema u pitanju. Prvi put sam u Gornjem Milanovcu, a verujem da nisam i poslednji. Veliko hvala predsedniku opštine i iskreno verujem da je ovo samo početak jedne plodotvorne saradnje i da ćemo se uskoro ponovo videti i rezimirati neke lepe stvari koje smo zajedno uradili – rekla je Dajana Paunović.
Predsednik Kovačević je današnji sastanak ocenio kao vrlo produktivan i dodao da će Opština Gornji Milanovac nastaviti sa sprovođenjem mera populacione politike i u budućnosti.

  • Opština Gornji Milanovac dosta čini po pitanju pomenutih tema i verujem da smo lider po tom pitanju. Radimo na unapređenju položaja žena, trudimo se da olakšamo što je više moguće roditeljima koji imaju više dece i pokušavamo da sa raznoraznim povlasticama iz budžeta motivišemo roditelje da imaju što više dece. U Skupštini opštine je primenjen Zakon o rodnoj ravnopravnosti u smislu zastupljenosti dovoljnog procenta žena, a u opštinskoj upravi su većina rukovodilaca žene – rekao je Kovačević.
    Cilj ovakvih dijaloga, koje Fondacija „Dajana Paunović“, u saradnji sa lokalnim samoupravama održava na teritoriji cele Srbije, jeste da se građanima približe podsticajne mere koje država donosi na polju populacione politike i ekonomskog osnaživanja žena.
Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Foto: Ilustracija Zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Preljina –Pojate, u narednom periodu, počev od 28.04.2023. do 05.05.2023. godine, doći će do izmene režima saobraćaja opštinskog puta Preljina-Rakova na deonici od starog železničkog mosta do strugare, saopštili su iz JP ̶...
Od Tornika tri gondole vode na tri strane

Od Tornika tri gondole vode na tri strane

– Očekujemo da će sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zaltiborskog vrha Tornik do Pribojske Banje biti spremna do kraja ove, i da ćemo u gradnju krenuti već početkom sledeće godine, a rok za završetak je godinu dana od početka radova – izjavio je predsednik Opštine Čajetina ...