Fondacija „Dijana Paunović“ i opština Gornji Milanovac rade na unapređenju položaja žena

jun 2, 2022 | Društvo | 0 Komentara


Predstavnici Fondacije „Dajana Paunović“ boravili su danas u Gornjem Milanovcu, gde su sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem i Jadrankom Dostanić, zamenicom predsednika, razgovarali na teme iz oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova.
         – Ono što je u fokusu prethodna tri meseca jeste terenska kampanja i u tom periodu smo obišli tridesetak lokalnih samouprava. Naša Fondacija se bavi socijalnom i populacionom politikom, kao i rodnom ravnopravnošću. Trenutno najviše govorimo o populacionoj politici, koja je visoko pozicionirana na agendi predsednika države, nevladinog sektora i Evropske unije. Imamo lepu saradnju sa državom, što je i najbitnije kada je ova tema u pitanju. Prvi put sam u Gornjem Milanovcu, a verujem da nisam i poslednji. Veliko hvala predsedniku opštine i iskreno verujem da je ovo samo početak jedne plodotvorne saradnje i da ćemo se uskoro ponovo videti i rezimirati neke lepe stvari koje smo zajedno uradili – rekla je Dajana Paunović.
Predsednik Kovačević je današnji sastanak ocenio kao vrlo produktivan i dodao da će Opština Gornji Milanovac nastaviti sa sprovođenjem mera populacione politike i u budućnosti.

  • Opština Gornji Milanovac dosta čini po pitanju pomenutih tema i verujem da smo lider po tom pitanju. Radimo na unapređenju položaja žena, trudimo se da olakšamo što je više moguće roditeljima koji imaju više dece i pokušavamo da sa raznoraznim povlasticama iz budžeta motivišemo roditelje da imaju što više dece. U Skupštini opštine je primenjen Zakon o rodnoj ravnopravnosti u smislu zastupljenosti dovoljnog procenta žena, a u opštinskoj upravi su većina rukovodilaca žene – rekao je Kovačević.
    Cilj ovakvih dijaloga, koje Fondacija „Dajana Paunović“, u saradnji sa lokalnim samoupravama održava na teritoriji cele Srbije, jeste da se građanima približe podsticajne mere koje država donosi na polju populacione politike i ekonomskog osnaživanja žena.
Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Č...
HITNO SAOPŠTENJE!!!

HITNO SAOPŠTENJE!!!

Zbog eksplozije u kompaniji Sloboda neophodno je da se svi građani koji žive u blizini fabrike hitno evakuišu iz svojih domova. EVAKUACIONO MESTO JE GRADSKI FUDBALSKI STADION! Objavio je na svom instagram nalogu Milun Todorović, gradonačelnik Čačka....
Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje ove organizacije. Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Kako saznajemo, ulazna vr...